<p>Vetafscheiders legen, reinigen en inspecteren.</p>
Dienst

Vetafscheiders legen, reinigen en inspecteren.

Als leverancier en installateur van de beste vetafscheiders voor uw bedrijf weten wij hoe belangrijk goed onderhoud is. U kunt dat met een gerust hart aan ons overlaten.

Van der Velden gaat verder

Het is belangrijk dat u uw vetafscheider regelmatig laat inspecteren, legen en reinigen. Daarbij kunt u rekenen op Van der Velden. Als leverancier en installateur van de beste vetafscheiders voor uw bedrijf weten wij hoe belangrijk goed onderhoud is.

Een vetafscheider is verplicht wanneer u met vet vervuild water in het riool loost. Dat houdt in dat vrijwel alle bedrijven in de horeca een vetput heeft. Maar ook bedrijven met een (grote) bedrijfskantine en bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenbranche. Denk aan restaurants, snackbars, hotels, verzorgingshuizen en ziekenhuizen.

Onze vakmensen nemen u deze zorg graag uit handen en kunnen deze werkzaamheden uitvoeren wanneer het u schikt. Wij bespreken vooraf goed met u wanneer wij de werkzaamheden zonder (geur)overlast kunnen doen. Zo kan uw bedrijf gewoon door draaien!

Neem contact op

Gaat verder in vetten-afvalmanagement

Angle right Angle down

Om te voorkomen dat er schade optreedt in de vetafscheider, dient uw vetput tijdig te laten legen. Van der Velden kan niet alleen een vetput legen, maar ook reinigen en inspecteren. Tijdens het leegzuigen van de vetafscheider reinigen wij onder hoge druk. Dat is van belang voor de levensduur van de afscheider.

Om een goede droogweerafvoer te kunnen realiseren is het van belang dat de vetafscheiders optimaal werken. Daarom zullen onze specialisten uw vetput na het reinigen ook keer op keer onderwerpen aan een grondige technische inspectie. Alle delen, zoals remschotten, coating en de in- en uitlaatconstructie worden hierbij nauwkeurig geïnspecteerd. Wanneer blijkt dat de afscheider aan reparatie toe is, stellen we gelijk een plan van aanpak voor u op.

Van der Velden kiest voor de beste afscheidingsinstallatie voor uw bedrijf. Het is duidelijk dat geen enkele installatie het eeuwige leven heeft. Wij kunnen de eventuele schade door chemische inwerkingen vaststellen bij inspectie van uw vetput. Op deze manier voorkomt u sancties door handhavende instanties. Bij het legen, reinigen en inspecteren van vetvangputten werken wij volgens de NEN norm.

Wanneer je met vet vervuild afvalwater in het riool loost, dan is het verplicht om een vetput te hebben. Dit geldt voor de meeste bedrijven in de horeca, maar ook als u een professionele keuken heeft waarin eten bereid wordt. Een vetput wordt tussen uw keukenafvoer en het riool geplaatst en dient groot genoeg te zijn om de hoeveelheid vet te verwerken. Aan het onderhoud zijn ook voorwaarden verbonden: zo moeten horecabedrijven en andere bedrijven met een vetput minstens één keer per maand de vetput laten legen, reinigen en inspecteren. Deze frequentie kan lager liggen wanneer dit de werking niet belemmert. Hierover informeren wij u graag.

Wij raden u aan om periodiek onderhoud te laten plegen aan de vetafscheider door de specialisten van Van der Velden. Wanneer het afval uit de vetafscheider is verzameld, dan zullen wij het vet-water-slibmengsel verwerken in onze eigen verwerkingsinstallaties. We splitsen het vet, water en slib en daarna gaan we aan de slag met het verwerken en zuiveren van de drie deelstromen. Uiteraard allemaal op een duurzame manier.

Bij het periodieke onderhoud verwijdert Van der Velden alle verzamelde afvalstoffen uit de vetafscheidinginstallatie(s). Door bij het legen van de afscheider de dikte van de vetlaag en de sliblaag vast te stellen, bepalen we voor u de juiste frequentie van onderhoud, zodat u kunt voldoen aan de eisen van de huidige wetgeving. Dat is belangrijk. Een te volle vetafscheider verliest immers zijn werking en zal uiteindelijk kunnen leiden tot verstoppingen van het riool.

De vetafscheider is een speciaal geconstrueerde put, waarin het afvalwater wordt verzameld. Een vetafscheider wordt daarom ook wel een vetput of vetvanger genoemd. Door een juiste dimensionering komt het afvalwater volledig tot rust. Hierdoor zullen de zware elementen (het slib) bezinken en kan het vet gaan opdrijven, dit is het werkingsprincipe van de afscheider. Duidelijk is dat de capaciteit van een afscheider goed berekend moet worden. Als deze te klein is, zal de verblijftijd te kort zijn, waardoor de werking onvoldoende is en er vet en/of slib doorstroomt naar het gemeenteriool.

Iedere installatie en situatie is anders. Daarom werken wij voor onderhoud aan installaties op offertebasis, zodat u geen verrassingen achteraf heeft. Onze prijzen omvatten ook de inzamel en afvaladministratie- en de verwerkingskosten. Wij berekenen daarbij géén voorrijkosten en manuren. Wij gaan graag met u in gesprek over de oplossing die wij u kunnen bieden.

Angle right
Angle right
Angle right
Angle right
Circles background image Altijd in uw regio
Altijd in uw regio

Van der Velden specialisten zijn werkzaam door heel Nederland. U kunt dus gegarandeerd bij ons terecht. Onze specialisten helpen u graag!

Vind de vestiging in uw regio