Slibvangput installeren, legen en onderhouden.
Dienst

Slibvangput installeren, legen en onderhouden.

Een slibvangput haalt bezinkbaar en drijvend vuil uit afvalwater dat naar het riool gaat. Zo voorkomt u dat ongewenste stoffen het riool verstoppen of beschadigen.

Van der Velden gaat verder

De slibvangput, ook wel slibvanger of slibvangruimte genoemd, haalt bezinkbaar vuil uit afvalwater dat naar het riool gaat. Zo voorkomt u dat ongewenste stoffen het riool verstoppen of beschadigen. Een slibvangput kan worden geplaatst voor een olieafscheider, vetafscheider of coalescentieafscheider. Loost u afvalwater op het riool? Dan bent als bedrijf verplicht om een dergelijk systeem te installeren, ledigen en onderhouden. 

Van der Velden is uw partner op het gebied van slibvangputten, afscheiders en andere rioleringswerkzaamheden. Wij staan 24/7 voor u klaar in heel Nederland met een team van experts.

Neem contact op

Gaat verder in slibverwerking

Angle right Angle down

Een slibvangput is een put die in u in het rioolstelsel laat plaatsen. Deze put filtert bezinkbare en drijvende delen (slib) uit het water. En dat is belangrijk, want slib kan ervoor zorgen dat het riool verstopt raakt en de rioolwaterzuivering onnodig belasten. Met een slibvangput loost u alleen ‘schoon’ water in het riool. Een groot aantal bedrijven, denk aan tankstations, garages, autowasstraten, vis-, vlees- of groenteverwerkende bedrijven en horeca, zijn verplicht om een afscheider en slibvangput te plaatsen op basis van de geldende normering. U laat de slibvangput plaatsen na het lozingspunt in het rioolstelsel en vóór de aansluiting op een olieafscheider, vetafscheider, coalescentieafscheider of lamellenafscheider. De afscheiders zorgen uiteindelijk voor de lozing op het gemeenteriool.

Slibvangputten moeten voldoende capaciteit hebben, zeker wanneer er veel bezinkbare delen vrijkomen. Hoe groter de put, hoe langer het afvalwater hierin blijft staan en hoe meer het slib bezinkt. Als u een te kleine put heeft, heeft het slib dus onvoldoende tijd om te bezinken, waardoor er rioolproblemen kunnen optreden. Wij adviseren u graag over de juiste inhoud van uw slibvangput en afscheider.

Lopen uw afvoeren en afvoerputten slecht of niet af? Geeft uw put een alarmsignaal? Bij gebreken is het belangrijk om deze zo spoedig aan ons door te geven. Zo kunnen wij een goede werking van uw slibvangput en afscheiders waarborgen.

Samen komen we tot het beste onderhoudsplan voor uw slibvangput. Hierbij hoort een tweejaarlijkse onderhoudsbeurt. We ontzorgen u volledig: we plannen met u een afspraak in, analyseren de situatie en maken - waar nodig - een plan voor verder onderhoud of renovatie. 

De onderhoudsvoorschriften in de NEN-norm zijn leidend. Zo bent u verplicht om uw afscheider minimaal één keer per half jaar te laten onderhouden door een erkende vakman. De experts van Van der Velden zijn gecertificeerd, werken volgens de actuele normen en staan 24/7 voor u klaar. Wij ledigen uw slibvangput en afscheider en zorgen ook voor de afvoer van het slib. Zo kunt u altijd aantonen wat er met het (gevaarlijke) slib gebeurt.

Om problemen te voorkomen is het belangrijk om een onderhoudscontract af te sluiten met een gecertificeerd bedrijf zoals Van der Velden. Wij controleren de capaciteit van uw slibvangput en zorgen voor het periodieke onderhoud en de lediging. De meeste klanten kiezen voor een onderhoudscontract. Zo bent u verzekerd van een optimale werking van uw slibvanger en afscheiders en verlengt u de levensduur. Ook voorkomt u rioolproblemen die optreden wanneer het systeem niet goed werkt. Want eerlijk is eerlijk: rioolproblemen komen altijd ongelegen, net als de kosten die daarmee gepaard gaan.

 • Wij zijn een ervaren rioleringsbedrijf en bestaan al sinds 1965
 • Uw onderhoudsbeurt plannen we tijdig in, zodat uw slibvangput en afscheiders altijd op tijd wordt geledigd
 • U betaalt een vaste prijs, zodat u niet voor verrassingen staat
 • Door onze moderne apparatuur beperken we de overlast tot een minimum
 • U doet zaken met een gecertificeerd rioleringsbedrijf
 • U kunt rekenen op een snelle levering
 • Met vestigingen in heel Nederland is er altijd wel een vestiging bij u in de buurt

Vooral vet in het afvalwater kan voor vervelende rioolproblemen zorgen. Wanneer vet in het rioolstelsel biologisch afbreekt, kan het vetzuren vormen die het riool aantasten. Hierdoor wordt de rioolwaterzuiveringsinstallatie onnodig belast. Daarnaast kunnen vetzuren na hevige regenval in het oppervlaktewater terechtkomen. U herkent een probleem met de slibvangput vaak omdat de afvoerputten en afvoeren slecht of niet goed aflopen. De meest voorkomende problemen met een slibvangput zijn:

 • De afvoer, leidingen of putten zijn verstopt en dienen te worden gecontroleerd en ontstopt
 • De afscheider is verzadigd waardoor de vlotter de uitlaat afsluit
 • De vlotter is op de zitting vastgezogen en sluit de uitlaat af. De ontluchting moet worden nagekeken
 • De olie- of vetlaag heeft 80% van de maximale capaciteit bereikt. In dat geval moet de afscheider worden geleegd en gereinigd
 • Het waterniveau in de afscheider is te hoog door het lozen van te veel water. Zo raakt het filter vervuild of slaat de vlotter dicht
 • Het coalescentiefilter is vervuild en de afscheider moet worden geleegd en gereinigd

Wilt u een slibvangput laten leveren en installeren via Van der Velden? Iedere installatie en situatie is anders. Daarom werken wij voor advies, leveringen installatie op offertebasis, zodat u geen verrassingen achteraf heeft.

In het aansluitend onderhoud werken we volgens vaste tarieven en rekenen wij vaste prijzen die ook de inzamel en afvaladministratie- en de verwerkingskosten omvatten. Wij berekenen daarbij géén voorrijkosten en manuren. 

Wij gaan graag met u in gesprek over de oplossing die wij u kunnen bieden.

Angle right
Angle right
Angle right
Angle right
Circles background image Altijd in uw regio
Altijd in uw regio

Van der Velden specialisten zijn werkzaam door heel Nederland. U kunt dus gegarandeerd bij ons terecht. Onze specialisten helpen u graag!

Vind de vestiging in uw regio