Drie generaties trots

Familiebedrijf

Drie generaties trots

Als derde generatie zijn wij trots op waar Van der Velden nu staat. Wij kijken terug op meer dan vijftig jaar historie en bouwen verder op dat stevige fundament. Het is nu aan ons om Van der Velden verder te laten groeien, ontwikkelen en verduurzamen. Onze ambitie is het bedrijf straks in goede gezondheid over te dragen aan de vierde generatie in een duurzamere wereld dan die van vandaag.

Van der Velden in het kort

 • Familiebedrijf sinds 1965
  Familiebedrijf sinds 1965
 • Regionale vestigingen met landelijke dekking
  Regionale vestigingen met landelijke dekking
 • Compleet dienstenpakket
  Compleet dienstenpakket
 • > 550 medewerkers
  > 550 medewerkers
 • Voornamelijk inzet van eigen mensen en eigen materieel
  Voornamelijk inzet van eigen mensen en eigen materieel
 • Omzet van €63 miljoen
  Omzet van €63 miljoen
Circles background image
Gaat verder in rioleringsbeheer

Gaat verder in rioleringsbeheer

Als er een storing is, gaan we net zo ver als nodig is om deze op te lossen. En wanneer u ons vraagt om een rioleringssysteem te beheren, kijken we verder dan vandaag of morgen. We geloven in duurzame oplossingen voor de lange termijn. Op kantoor of op locatie: Van der Velden specialisten doen alles wat nodig is om het rioleringssysteem in topvorm te houden. Daarin gaan we verder dan wie dan ook.

Meer over onze 4 zekerheden

Waar we vandaan komen

De oprichting

De oprichting

Bij de oprichting van Van der Velden Rioleringsbeheer was putjes scheppen een ambachtelijk en een vies werk. Het bedrijf begon ruim vijftig jaar geleden met het uitvoeren van min of meer traditionele werkzaamheden zoals ontstoppen, reinigen en vernieuwen van rioleringen. En samen met het vakgebied heeft ook Van der Velden zich stormachtig ontwikkeld. Het hedendaagse rioleringsbeheer is volledig afgestemd op de eisen van de moderne tijd en wij maken hierbij optimaal gebruik van de mogelijkheden die dit met zich meebrengt.

VdV_Video_Hero-Home_01
Bedrijfsvideo Gaat verder in rioleringsbeheer
Video afspelen

Groei

Nadat Wal van der Velden in 1965 zijn bedrijf oprichtte in Tilburg, opereerde hij op bescheiden schaal. In 1972 doen Ton en Ine hun intreden binnen het bedrijf, de tweede generatie. Dat jaar start de groei met het opstarten van een vestiging in Eindhoven. De groei zit er vanaf dan goed in en de relatiekring breidt zich gestaag uit. Daarom worden achtereenvolgens in ’s-Hertogenbosch (1978), Nijmegen (1980), Utrecht (1984) en Heerlen vestigingen geopend. Met de overname van R.O.S. Buren B.V. in 1990 creëert Van der Velden de mogelijkheid om het afval dat wordt opgehaald uit afscheiders zelf te verwerken. De stap naar een landelijke dekking volgt  in 1997 met de overname van Rod-O-Matic met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Almelo.

Met de ingebruikname van de eerste freesunit en U.V. installatie in 2004 wordt op een innovatieve wijze het dienstenpakket uitgebreid met riool- en leidingrenovatie met de no-dig methode. Met het beheer van bijna een half miljoen woningen voor woningbouwcorporaties, het werken voor meerdere gemeenten in Nederland en talloze bedrijven, zorginstellingen en (semi-)overheidsinstellingen, is Van der Velden uitgegroeid tot dé complete dienstverlener voor de professionele markt. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen was is en zal hierbij altijd het uitgangspunt blijven.

De derde generatie Van der Velden Jonkers

De derde generatie Van der Velden Jonkers

De derde generatie Van der Velden Jonkers is op diverse posities actief in het familiebedrijf. Jeroen en Walter van der Velden Jonkers hebben beide een intensief opleidingstraject achter de rug. Hierdoor kennen zij het bedrijf en de sector tot in de finesses en zijn zij ruim voldoende uitgerust om het familiebedrijf succesvol de toekomst in te leiden. Walter is Business Unit Directeur en zijn echtgenote Fanny werkt op de HRM-afdeling. Jeroen is Algemeen Directeur. Samen kijken ze terug op meer dan 55 jaar historie en bouwen ze verder op dat stevige fundament.

Aflevering 25 - Jeroen en Walter van der Velden
De derde generatie trots De visie van Jeroen en Walter
Video afspelen

Onze directie

De gezichten achter Van der Velden
 • Jeroen van der Velden Jonkers
  Jeroen van der Velden Jonkers
  Algemeen Directeur
 • Walter van der Velden Jonkers
  Walter van der Velden Jonkers
  Business Unit Directeur
 • Resie Reijnders
  Resie Reijnders
  Financieel Directeur
 • Twan van de Westerlo
  Twan van de Westerlo
  ICT Directeur
 • Raquel van Gorp
  Raquel van Gorp
  HR Directeur
 • Eelke Timmer
  Eelke Timmer
  Commercieel Directeur

Raad van Commissarissen

De gezichten achter Van der Velden
 • Eric van Schagen
  Eric van Schagen
  Voorzitter
 • Elphi Nelissen
  Elphi Nelissen
  Commissaris
 • Ton Jonkers
  Ton Jonkers
  Commissaris