Van der Velden Rioleringsbeheer
Dienst

24/7 Storingsdienst.

Een rioolcalamiteit komt meestal onverwacht en altijd ongelegen. Daarom heeft Van der Velden 24/7, 365 dagen per jaar storingsmonteurs paraat staan. Onze ervaren medewerkers lossen snel en doelmatig ieder rioolprobleem op.

Van der Velden gaat verder in 24/7 dienstverlening

Van der Velden levert de kwaliteit en service die u van een ervaren marktleider mag verwachten. Met de best opgeleide mensen en modern, innovatief materieel zorgen we voor een probleemloze werking van het rioleringssysteem. Daar mag u zonder meer op rekenen. Altijd, overal. 

Neem contact op

Gaat verder in 24/7 beschikbaarheid

Angle right Angle down

Met 17 vestigingen is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Ga naar Vestigingen voor de contactgegevens van de dichtstbijzijnde vestiging.

Het liefst voorkomen we rioolstoringen en verstoppingen, zodat u niet op een ongelegen moment met een storing wordt geconfronteerd. Daarom bieden we u de mogelijkheid om preventieve werkzaamheden te laten verrichten, zoals het reinigen van uw riolering, kolken, lijngoten, vet- en olieafscheiders en pompputten.

1. Spoel kokend heet water door uw afvoer

Deze aanpak is vooral effectief bij een ophoping van olie of vet. Door het hete water smelt de ophoping en kan het water weer doorstromen.

2. Ontstop uw afvoer met sodawater en azijn

Lukt het niet om de verstopping te verhelpen met heet water? Giet dan wat soda door de afvoer. Vervolgens giet u er voorzichtig wat azijn bij. Er ontstaat een chemische reactie waardoor de azijn en soda gaan borrelen. Laat het een kwartier inwerken en spoel daarna met kokend heet water. Let op: adem de dampen die vrijkomen niet in.

3. Reinig de sifon

Het reinigen van de sifon is heel eenvoudig. Open voordat u begint de ramen, want er kunnen vieze geurtjes vrijkomen. Plaats een emmer onder de sifon en ontkoppel de sifon met een waterpomptang. Nu kunt u het water en vuil verwijderen uit de sifon en afvoerbuis. Schroef daarna de sifon weer aan de afvoerbuis en controleer of deze goed vastzit. Draai vervolgens de kraan open om te kijken of het water goed wegloopt.

4. Maak het vuil los met een ontstopper

Met een rubberen ontstopper kunt u de afvoer weer vrijmaken. Plak het overloopgat dicht met tape en zorg dat er wat water in de bak staat. Zet de zuignap over de afvoer en druk hem helemaal in tot deze goed afsluit. Daarna maakt u een aantal flinke trekbewegingen zodat er een pompend effect ontstaat. Herhaal dit zo nodig enkele keren en controleer of het water gemakkelijk wegspoelt.

5. Gebruik een ontstoppingsveer of rioolveer

Zit de verstopping niet in de sifon, maar verderop in de afvoer? Gebruik dan een ontstoppingsveer of rioolveer. Deze draait u in de afvoer. Al draaiend dringt deze steeds dieper in de afvoer en boort deze door de verstopping. Herhaal dit een paar keer en controleer het effect door water in de afvoer te gieten.

6. Werkt dit alles niet, vraag dan een professional

Helpen bovenstaande tips niet of is het een complexe verstopping? Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde vestiging. Wij zijn 24/7 bereikbaar.

Wij nemen het probleem telefonisch met u door en geven een indicatie van de kosten. Vervolgens maken we een afspraak. Dit is altijd binnen 24 uur. Buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld naar onze centrale meldkamer. Onze storingsdienst neemt vervolgens contact met u op en maakt de benodigde afspraken.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom nemen we u allereerst graag mee in de meest voorkomende oorzaken van een verstopte keukenafvoer. Door u meer bewust te zijn van wat u door de keukenafvoer spoelt kunt u namelijk verstoppingen voorkomen.

1. Olie en vet
Dat u het vet van de frituurpan niet door de keukenafvoer moet gieten, hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist u ook dat kleine hoeveelheden olie en vet ook al schade kunnen toebrengen aan uw keukenafvoer? Olie en vet hechten namelijk aan uw afvoer waardoor het na verloop van tijd kan dichtslibben. Zeker in combinatie met etensresten en haren die aan dit goedje blijven plakken.

Wij adviseren u om overtollig vet af te gieten in bijvoorbeeld een leeg pak melk en pannen eerst schoon te vegen met keukenpapier alvorens u de pannen afwast.

2. Zeepresten
Ook zeepresten kunnen aan uw gootsteen hechten. Wanneer u uw handen wast is het belangrijk om dit met voldoende water te doen, zodat zeepresten goed wegspoelen.

3. Etensresten
Uw kommetje of bordje afspoelen voordat u het in de vaatwasser zet. Het klinkt heel onschuldig, maar etensresten zijn vaak de boosdoener van een verstopte keukenafvoer.

Als het gaat om het wegspoelen van een wat grotere hoeveelheid, bijvoorbeeld het laatste restje soep, dan raden we je aan om dit -net als olie en vet- op te vangen in een leeg melkpak en vervolgens weg te gooien. Wanneer het gaat om vloeibare restjes op uw bord, kunt u deze het beste eerst schoonvegen met een keukenpapier.

Lees alle overige handige tips hier.

Quote
  • Je zal het zien. Precies op zaterdagavond raakt het toilet verstopt. Ik belde met het storingsnummer en er stond gelukkig snel een monteur op de stoep die ons meteen heeft geholpen. Wat een opluchting! 

    Die 24-uurs dienst werkt echt Odila Sibrijns, bewoner in Numansdorp
Angle right
Angle right
Circles background image Altijd in uw regio
Altijd in uw regio

Van der Velden specialisten zijn werkzaam door heel Nederland. U kunt dus gegarandeerd bij ons terecht. Onze specialisten helpen u graag!

Vind de vestiging in uw regio