Riolering ontstoppen.
Dienst

Riolering ontstoppen.

Een verstopping komt altijd ongelegen. Daarom kunt u 24/7 op onze dienstverlening vertrouwen. Door heel Nederland. Onze monteurs ontstoppen vakkundig en repareren meteen wanneer nodig. 

Van der Velden gaat verder

Heeft u een verstopte riolering die u zo snel mogelijk wil laten ontstoppen? Wilt u bijvoorbeeld uw gootsteen laten ontstoppen? Schakel dan Van der Velden in. Jaarlijks verhelpen wij meer dan 100.000 rioolcalamiteiten. Een verstopping of storing komt altijd onverwacht en altijd ongelegen. Daarom heeft Van der Velden 24/7 en 365 dagen per jaar bij u in de regio storingsunits paraat staan en daardoor is onze responstijd zeer kort. Buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld naar onze centrale meldkamer. Onze storingsdienst neemt vervolgens contact met u op en maakt de benodigde afspraken.

Storingsunits altijd paraat
Deze direct inzetbare units beschikken over alle apparatuur om rioleringsproblemen te detecteren en op te lossen. U mag erop rekenen dat onze vakmensen de ernst van uw situatie inzien en snel en adequaat in actie komen om de riolering te ontstoppen. Deze experts beschikken over een hogedrukpomp, frees- en veerapparatuur, handgereedschap en materialen voor het verrichten van kleine (nood)reparaties (sifons, ontstoppingsstukken en dergelijke).

Neem contact op

Gaat verder in reparatie

Angle right Angle down

1. Spoel kokend heet water door uw afvoer

Deze aanpak is vooral effectief bij een ontstopping door olie en vet. Door het hete water smelt de vetophoping en kan het water weer doorstromen.

2. Ontstop uw afvoer met sodawater en azijn

Lukt het niet om de verstopping te verhelpen met heet water? Giet dan wat soda door de afvoer. Vervolgens giet u er voorzichtig wat azijn bij. Er ontstaat een chemische reactie waardoor de azijn en soda gaan borrelen. Laat het een kwartier inwerken en spoel daarna met kokend heet water. Let op: adem de dampen die vrijkomen niet in.

3. Reinig de sifon

Het reinigen van de sifon is erg gemakkelijk. Open voor u begint de ramen, want er kunnen behoorlijk wat vieze geurtjes vrijkomen. Plaats een emmer onder de sifon en ontkoppel de sifon met een waterpomptang. Nu kunt u het water en vuil verwijderen uit de sifon en de afvoerbuis. Schroef daarna de sifon weer aan de afvoerbuis. Controleer of deze goed vast zit en zet vervolgens de kraan aan om te kijken of het water goed wegloopt.

4. Maak het vuil los met een ontstopper

Met een rubberen ontstopper kunt u de afvoer weer vrijmaken. Plak het overloopgat dicht met tape en zorg dat er wat water in de bak staat. Zet de zuignap over de afvoer en druk hem helemaal in tot deze goed afsluit. Daarna maakt u een aantal flinke trekbewegingen zodat er een pompend effect ontstaat. Herhaal dit zo nodig enkele keren en controleer of het water gemakkelijk wegspoelt.

5. Gebruik een ontstoppingsveer of een rioolveer

Zit de verstopping niet in de sifon, maar verderop in de afvoer? Gebruik dan een ontstoppingsveer of een rioolveer. Deze draait u in de afvoer. Al draaiend dringt deze steeds dieper in de afvoer en boort deze door de verstopping. Herhaal deze behandeling een paar keer en controleer het effect door water in de afvoer te gieten.

6. Werkt dit niet, vraag dan een professional

Helpen bovenstaande tips niet of heeft u met een complexere verstopping te maken? Neem telefonisch contact met uw dichtstbijzijnde vestiging. Wij zijn 24/7 bereikbaar.

Wij nemen het probleem telefonisch met u door en geven een indicatie van de kosten. Vervolgens maken we een afspraak. Dit is altijd binnen 24 uur. Buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld naar onze centrale meldkamer. Onze storingsdienst neemt vervolgens contact met u op en maakt de benodigde afspraken.

Rioleringen ontstoppen wij in de regel op basis van regie en vooraf overeengekomen uurtarieven. Verder kent Van der Velden meerdere contractvormen, waaronder:

  • Verhelpen van rioolverstoppingen tegen een vast bedrag per woning per maand
  • Verhelpen van rioolverstoppingen tegen een vast bedrag per verstopping

Naast rioleringen ontstoppen kunnen wij ook rioleringen voor u opsporen, reinigen en inspecteren.

Wilt u rioleringen laten ontstoppen door Van der Velden? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Liever eerst een indicatieve begroting? Ook dat bespreken we graag met u.

Met 17 vestigingen is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Ga naar Vestigingen voor de contactgegevens van de dichtstbijzijnde vestiging.

Angle right
Angle right
Circles background image Altijd in uw regio
Altijd in uw regio

Van der Velden specialisten zijn werkzaam door heel Nederland. U kunt dus gegarandeerd bij ons terecht. Onze specialisten helpen u graag!

Vind de vestiging in uw regio