Rioollucht verhelpen.
Dienst

Rioollucht verhelpen.

Laat Van der Velden die hinderlijke rioollucht in een mum van tijd opsporen en verhelpen.

Van der Velden gaat verder

Rioollucht in huis, op kantoor of in uw restaurant/hotel kan uit de afvoer van het toilet komen. Om hier zeker van te zijn laat u Van der Velden uw riolering inspecteren. Misschien moet de ontluchting van uw riool worden gerepareerd. Als de grootste rioleringsbeheerder van Nederland hebben wij u veel te bieden. Onze kennis en vakkundigheid schakelt u in voor het inspecteren, reinigen, ontstoppen, repareren en renoveren van rioleringen. 

Naast rioolstank detecteren kunnen wij ook rioleringen voor u ontstoppen, opsporen en reinigen.

Neem contact op

Gaat verder in stank oplossen

Angle right Angle down

Rioollucht, ook wel putlucht genoemd, kan uit de afvoer van het toilet, douche, bad of gootsteen komen. Fikse regen kan dit veroorzaken als de riolering binnenshuis niet goed functioneert. Dit ligt dan vaak aan een slecht functionerend ontluchtingssysteem. Ook een verstopping in de afvoer of het riool kan zorgen voor een rioollucht in huis of pand. Zit er een lekkage in de afvoer? Dan kan het water uit de afvoer in uw pand komen en dat zorgt voor onprettige geurtjes en waterschade. Verder zijn er nog talloze andere oorzaken van rioollucht in uw pand.

Stankoverlast is erg vervelend. Door de rioollucht kunt u hoofdpijn krijgen, maar het geeft ook gewoon een onfris gevoel. Om de geur te verminderen kunt u ventileren door uw ramen en deuren open te zetten, maar uiteindelijk zal de rioollucht terugkomen. Daarom is het belangrijk dat u snel actie onderneemt en de oorzaak laat aanpakken.

Van der Velden heeft vestigingen in heel Nederland en onze vakmensen staan 24/7 voor u klaar. We bepalen waar de rioollucht vandaan komt en als we de oorzaak hebben gevonden gaan we meteen aan de slag met een effectieve oplossing. 

Vaak is de stank alweer verdwenen zodra wij ter plekke zijn. Van der Velden maakt dan gebruik van neveldetectie. Verdachte rioolleidingen worden afgesloten, waarna nevel in het systeem wordt gebracht om het lek snel te lokaliseren.

Lekdichtheidscontrole door neveltechniek
Een rioolstelsel moet het lekdicht zijn. Om dat te controleren, doen wij een lekdichtheidscontrole om te bepalen of het stelsel daadwerkelijk honderd procent lekdicht is.

Controle aansluitingen door kleurstoffen
Door kleurstoffen in het rioolstelsel te brengen, controleert Van der Velden of rioolaansluitingen nog in gebruik zijn.

Vaak komt de lucht of rioollucht uit ruimtes waar een afvoer aanwezig is zoals de keuken, badkamer, toilet of andere sanitaire ruimtes. Een veel voorkomende oorzaak is een slecht functionerend ontluchtingssysteem. Dit zien we vaak na zware regenval. 

Wanneer het systeem de ontluchting niet goed regelt, komt er een rioollucht vrij. Als we bij u langskomen om de stank te detecteren, controleren wij daarom ook altijd het ontluchtingssysteem. Wanneer de veroorzaker is van het probleem, repareren of vernieuwen we het riool voor u. Dit kunnen wij direct voor u doen. 

Onze experts beschikken over units met apparatuur om alle rioleringsproblemen op te sporen en op te lossen.

De rioollucht die bij u uit de afvoer komt in bijvoorbeeld de badkamer uit het toilet is vaak eenvoudig te verhelpen. Het is belangrijk dat u dit door ervaren professionals laat doen. Onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd. Daarnaast voldoen wij aan de ISO en BRL certificeringen.

Onze medewerkers volgen regelmatig bijscholingsprojecten waarvoor we een eigen opleidingsinstituut hebben opgericht: de Van der Velden Academy.

Dat hangt helemaal van de situatie af. Daarom werken wij op offertebasis. Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Heeft u liever eerst een indicatieve begroting? Ook dat bespreken we graag met u.

Met 17 vestigingen is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Ga naar Vestigingen voor de contactgegevens van de dichtstbijzijnde vestiging.

Angle right
Angle right
Circles background image Altijd in uw regio
Altijd in uw regio

Van der Velden specialisten zijn werkzaam door heel Nederland. U kunt dus gegarandeerd bij ons terecht. Onze specialisten helpen u graag!

Vind de vestiging in uw regio