<p>Gootsteenafvoer verstopt.</p>
Dienst

Gootsteenafvoer verstopt.

Bij Van der Velden bieden wij u een blijvende oplossing. 24/7 door heel Nederland.

Van der Velden gaat verder

Een verstopte gootsteenafvoer is een probleem waar iedereen vroeg of laat wel eens mee te maken krijgt. Gelukkig kunt u dit zelf goed verhelpen aan de hand van deze tips. Lukt het niet om de verstopping op te lossen of blijft het probleem terugkomen? Dan zit de oorzaak mogelijk verderop in de afvoer of in het riool. 

Onze professionals helpen u graag verder! Met vestigingen in heel Nederland zit er altijd wel een vestiging van Van der Velden bij u in de buurt. 

Neem contact op

Gaat verder in rioleringsbeheer

Angle right Angle down

Rioleringen ontstoppen wij in de regel op basis van regie en vooraf overeengekomen uurtarieven. Verder kent Van der Velden meerdere contractvormen, waaronder:

  • Verhelpen van rioolverstoppingen tegen een vast bedrag per woning per maand
  • Verhelpen van rioolverstoppingen tegen een vast bedrag per verstopping

Naast rioleringen ontstoppen kunnen wij ook rioleringen voor u opsporen, reinigen en inspecteren.

Wilt u rioleringen laten ontstoppen door Van der Velden? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Liever eerst een indicatieve begroting? Ook dat bespreken we graag met u.

1. Spoel kokend heet water door uw afvoer

Deze aanpak is vooral effectief bij een ontstopping door olie en vet. Door het hete water smelt de vetophoping en kan het water weer doorstromen.

2. Ontstop uw afvoer met sodawater en azijn

Lukt het niet om de verstopping te verhelpen met heet water? Giet dan wat soda door de afvoer. Vervolgens giet u er voorzichtig wat azijn bij. Er ontstaat een chemische reactie waardoor de azijn en soda gaan borrelen. Laat het een kwartier inwerken en spoel daarna met kokend heet water. Let op: adem de dampen die vrijkomen niet in.

3. Reinig de sifon

Het reinigen van de sifon is heel eenvoudig. Open voordat u begint de ramen, want er kunnen vieze geurtjes vrijkomen. Plaats een emmer onder de sifon en ontkoppel de sifon met een waterpomptang. Nu kunt u het water en vuil verwijderen uit de sifon en afvoerbuis. Schroef daarna de sifon weer aan de afvoerbuis en controleer of deze goed vastzit. Draai vervolgens de kraan open om te kijken of het water goed wegloopt.

4. Maak het vuil los met een ontstopper

Met een rubberen ontstopper kunt u de afvoer weer vrijmaken. Plak het overloopgat dicht met tape en zorg dat er wat water in de bak staat. Zet de zuignap over de afvoer en druk hem helemaal in tot deze goed afsluit. Daarna maakt u een aantal flinke trekbewegingen zodat er een pompend effect ontstaat. Herhaal dit zo nodig enkele keren en controleer of het water gemakkelijk wegspoelt.

5. Gebruik een ontstoppingsveer of rioolveer

Zit de verstopping niet in de sifon, maar verderop in de afvoer? Gebruik dan een ontstoppingsveer of rioolveer. Deze draait u in de afvoer. Al draaiend dringt deze steeds dieper in de afvoer en boort deze door de verstopping. Herhaal dit een paar keer en controleer het effect door water in de afvoer te gieten.

6. Werkt dit alles niet, vraag dan een professional

Helpen bovenstaande tips niet of is het een complexe verstopping? Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde vestiging. Wij zijn 24/7 bereikbaar.

Wij nemen het probleem telefonisch met u door en geven een indicatie van de kosten. Vervolgens maken we een afspraak. Dit is altijd binnen 24 uur. Buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld naar onze centrale meldkamer. Onze storingsdienst neemt vervolgens contact met u op en maakt de benodigde afspraken.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zetten we de meest voorkomende oorzaken van verstopping voor u op een rijtje, zodat u veel verstoppingen zelf kunt voorkomen.

Olie en vet

Giet geen vet van de frituurpan door de keukenafvoer. Zelfs kleine hoeveelheden olie en vet kunnen ook al schade veroorzaken aan uw keukenafvoer. Olie en vet hechten namelijk aan uw afvoer waardoor deze na verloop van tijd kan dichtslibben. Zeker in combinatie met etensresten en andere resten die aan dit goedje blijven plakken. Giet overtollig vet bijvoorbeeld weg in een leeg melkpak en veeg pannen eerst schoon met keukenpapier voordat u de pannen afvast of in de vaatwasser plaatst.

Zeepresten

Ook zeepresten hechten aan uw gootsteenafvoer. Was uw handen met voldoende water, zodat zeepresten goed wegspoelen.

Etensresten

Uw kommetje of bordje afspoelen voordat u het in de vaatwasser zet klinkt heel onschuldig, maar etensresten zijn vaak de boosdoener van een verstopte keukenafvoer. Gebruik een gootsteenzeefje, dat u leegt in de prullenbak. Gaat het om een grotere hoeveelheid, dan raden we aan om dit - net als olie en vet - op te vangen in een leeg melkpak en vervolgens weg te gooien. Vloeibare restjes op uw bord kunt u het beste eerst wegvegen met keukenpapier.

Heeft u te maken met een totale verstopping? Dan is deze lastig zelf op te lossen. Wij staan 24/7 voor u klaar en lossen het probleem snel voor u op. Tijdens het telefoongesprek kunnen wij u al een indicatie van de kosten geven. Als de monteur tijdens de werkzaamheden meerwerk constateert, dan wordt dit uiteraard vooraf met u besproken.

Voor bedrijven is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten waarin wij periodiek uw afvoer en leidingen reinigen en onderhouden. Zo bent u het probleem voor en voorkomt u problemen achteraf. 

Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Met 17 vestigingen is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Ga naar Vestigingen voor de contactgegevens van de dichtstbijzijnde vestiging.

Angle right
Angle right
Circles background image Altijd in uw regio
Altijd in uw regio

Van der Velden specialisten zijn werkzaam door heel Nederland. U kunt dus gegarandeerd bij ons terecht. Onze specialisten helpen u graag!

Vind de vestiging in uw regio