• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Vetafscheiders ledigen, reinigen & inspecteren

Van der Velden Rioleringsbeheer levert en installeert de beste vetafscheiders voor uw bedrijf. Een vetafscheider wordt ook wel vetput of vetvanger genoemd. Een vetafscheider is verplicht wanneer u met vet vervuild water in het riool loost. Dat houdt in dat vrijwel alle bedrijven in de horeca een vetput heeft. Maar ook bedrijven met een (grote) bedrijfskantine en bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenbranche. Denk aan restaurants, snackbars, hotels, verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Het is belangrijk dat u uw vetput regelmatig laat inspecteren, legen en reinigen. Daarbij kunt u rekenen op Van der Velden.

Advies nodig of meer weten? Neem direct contact op.

Uw vetput leegzuigen en schoonmaken


Om te voorkomen dat er schade optreedt in de vetafscheider, dient uw vetput tijdig te laten legen. Van der Velden Rioleringsbeheer kan niet alleen een vetput legen, maar is ook in te schakelen voor het reinigen en inspecteren van een een vetafscheider. Tijdens het leegzuigen van de vetafscheider reinigen wij onder hoge druk. Dat is van belang voor de levensduur van de afscheider.

Vetafscheider inspecteren


Om een goede droogweerafvoer te kunnen realiseren is het van belang dat de vetafscheiders optimaal werken. Daarom zullen onze specialisten uw vetput na het reinigen ook keer op keer onderwerpen aan een grondige technische inspectie. Alle delen, zoals remschotten, coating en de in- en uitlaatconstructie worden hierbij nauwkeurig geïnspecteerd. Wanneer blijkt dat de afscheider aan reparatie toe is, dan stellen we direct een offerte voor u op.

Onderhoud vetput in de horeca


Wanneer je met vet vervuild afvalwater in het riool loost, dan is het verplicht om een vetput te hebben. Dit geldt voor de meeste bedrijven in de horeca, maar ook als u een professionele keuken heeft waarin eten bereid wordt. Een vetput wordt tussen uw keukenafvoer en het riool geplaatst en dient groot genoeg te zijn om de hoeveelheid vet te verwerken. Aan het onderhoud zijn ook voorwaarden verbonden: zo moeten horecabedrijven en andere bedrijven met een vetput minstens één keer per maand en bij voorkeur elke twee weken de vetput laten legen, reinigen en inspecteren. Deze frequentie kan lager liggen, wanneer dit de werking niet belemmert. Hierover informeren wij u graag.

Periodiek onderhoud aan uw vetput


Wij raden u aan om periodiek onderhoud te laten plegen aan de vetafscheider door de specialisten van Van der Velden Rioleringsbeheer. Wanneer het afval uit de vetafscheider is verzameld, dan zullen wij het vet-water-slibmengsel verwerken in onze eigen verwerkingsinstallaties. We splitsen het vet, water en slib en daarna gaan we aan de slag met het verwerken en zuiveren van de drie deelstromen. Uiteraard allemaal op een duurzame manier.

Tijdig onderhoud voorkomt verstoppingen van het riool


Bij het periodieke onderhoud verwijdert Van der Velden Rioleringsbeheer alle verzamelde afvalstoffen uit de vetafscheidinginstallatie(s). Door bij het legen van de afscheider de dikte van de vetlaag en de sliblaag vast te stellen, bepalen we voor u de juiste frequentie van onderhoud, zodat u kunt voldoen aan de eisen van de huidige wetgeving. Dat is belangrijk. Een te volle vetafscheider verliest immers zijn werking en zal uiteindelijk kunnen leiden tot verstoppingen van het riool.

Hoe werkt een vetvanger?


De vetafscheider is een speciaal geconstrueerde put, waarin het afvalwater wordt verzameld. Een vetafscheider wordt daarom ook wel een vetput of vetvanger genoemd. Door een juiste dimensionering komt het afvalwater volledig tot rust. Hierdoor zullen de zware elementen (het slib) bezinken en kan het vet gaan opdrijven, dit is het werkingsprincipe van de afscheider. Duidelijk is dat de capaciteit van een afscheider goed berekend moet worden. Als deze te klein is, zal de verblijftijd te kort zijn, waardoor de werking onvoldoende is en er vet en/of slib doorstroomt naar het gemeenteriool.

Wat kost het legen, inspecteren en reinigen van een vetput?


In haar kostenopbouw wil Van der Velden Rioleringsbeheer graag optimaal transparant zijn. Advies, leveringen installatie van de afscheiders wordt daarom vooraf geoffreerd en daarna zonder verrassing gefactureerd. Ook in het aansluitend onderhoud werken we volgens vaste tarieven en rekenen wij vaste prijzen die ook de inzamel en afvaladministratie- en de verwerkingskosten omvatten. Wij berekenen daarbij géén voorrijkosten en manuren.

Vraag direct een offerte aan

Vetafscheider volgens NEN


Van der Velden Rioleringsbeheer kiest voor de beste afscheidingsinstallatie voor uw bedrijf. Het is duidelijk dat geen enkele installatie het eeuwige leven heeft. Wij kunnen de eventuele schade door chemische inwerkingen vaststellen bij inspectie van uw vetput. Op deze manier voorkomt u sancties door handhavende instanties. Bij het legen, reinigen en inspecteren van vetvangputten werken wij volgens de NEN norm.

Offerte aanvragen


Wilt u een vetafscheider laten ledigen, reinigen & inspecteren via Van der Velden Rioleringsbeheer? Of heeft u interesse in een van onze andere diensten? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Heeft u liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan. • Klik op de onderstaande foto voor een diapresentatie
 • Vraag hier uw offerte aan

  Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

  Vraag offerte aan

  Heeft u een vraag?

  Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

  Stel vraag

  Relevante cases

  Bel mij terug

  Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

  Bel mij terug