• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Vetafscheiders ledigen, reinigen & inspecteren

Tijdens het leegzuigen van de afscheider reinigen wij onder hoge druk. Dat is van belang voor de levensduur van de afscheider. Na het schoonmaken zullen onze specialisten uw afscheider ook keer op keer onderwerpen aan een grondige technische inspectie. Alle delen, zoals remschotten, coating en de in- en uitlaat constructie worden hierbij nauwkeurig geïnspecteerd.

Contact: +31 (0)30 601 19 11

Periodiek onderhoud
Bij het periodieke onderhoud verwijdert Van der Velden Rioleringsbeheer alle verzamelde afvalstoffen uit de afscheidinginstallatie(s). Door bij het legen van de afscheider de dikte van de vetlaag en de sliblaag vast te stellen, bepalen we voor u de juiste frequentie van onderhoud, zodat u kunt voldoen aan de eisen van de huidige wetgeving. Dat is belangrijk. Een te volle vetafscheider verliest immers zijn werking en zal uiteindelijk kunnen leiden tot verstoppingen van het riool.

Werking
De afscheider is een speciaal geconstrueerde put, waarin het afvalwater wordt verzameld. Een vetafscheider wordt daarom ook wel een vetput genoemd. Door een juiste dimensionering komt het afvalwater volledig tot rust. Door het afvalwater tot rust te laten komen zullen de zware elementen (het slib) bezinken en kan het vet gaan opdrijven, dit is het werkingsprincipe van de afscheider. Duidelijk is dat de capaciteit van een afscheider goed berekend moet worden. Als deze te klein is, zal de verblijftijd te kort zijn, waardoor de werking onvoldoende is en er vet en/of slib doorstroomt naar het gemeenteriool.

Tarieven
In haar kostenopbouw wil Van der Velden Rioleringsbeheer graag optimaal transparant zijn. Advies, leveringen installatie van de afscheiders wordt daarom vooraf geoffreerd en daarna zonder verrassing gefactureerd. Ook in het aansluitend onderhoud werken we volgens vaste tarieven en rekenen wij vaste prijzen die ook de inzamel en afvaladministratie- en de verwerkingskosten omvatten. Wij berekenen daarbij géén voorrijkosten en manuren.

De volgende norm is op deze dienst van toepassing:

Offerte aanvragen
Wilt u een vetafscheider laten ledigen, reinigen & inspecteren via Van der Velden Rioleringsbeheer? Of heeft u interesse in een van onze andere diensten? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Heeft u liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan.

  • Klik op de onderstaande foto voor een diapresentatie

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Relevante cases

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug