• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Riool ontstoppen

Riool ontstoppen

Riool ontstoppen


Riool verstopt? Wij staan voor u klaar!

Wanneer u een riool moet ontstoppen, dan is Van der Velden rioleringsbeheer 24 uur per dag en 7 dagen per week inzetbaar. Een verstopte riolering komt uiteraard altijd ongelegen en daarom wilt u dit zo spoedig mogelijk opgelost hebben. Met 13 regionale vestigingen, waaronder in Amsterdam, Bergen op Zoom en Heerlen hebben wij een landelijke dekking. Bovendien bieden wij een zeer compleet dienstenpakket.

Neem direct contact op met een vestiging bij u in de buurt. Ook als u alleen advies wenst.

Periodiek onderhoud voorkomt een verstopt riool

Om uw riool in optimale staat te behouden, kunnen wij ook periodiek onderhoud verzorgen. Hierdoor minimaliseren we de kans op een verstopt riolering. Onze werkzaamheden vinden voornamelijk onder de grond plaats en zijn daarom vaak onzichtbaar, maar tegelijkertijd onmisbaar. Sinds 1965 voorkomen we storingen en verstoppingen. Met onze landelijke dekking ontstoppen wij een riool van Almelo en Arnhem tot aan Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch. Wist u dat ons ontstoppingsbedrijf zelfs vestigingen in Groningen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Venlo heeft?

Uw partner bij het ontstoppen van uw riool

Van der Velden rioleringsbeheer is uw ideale partner als het aankomt op uw riool ontstoppen. Wij ontstoppen het riool snel en doelmatig. Hoe beter wij ons werk uitvoeren, hoe minder u daarvan merkt. Uiteraard voeren wij niet alleen ontstoppingen uit, maar ook rioolbeheer, onderhoudswerkzaamheden en het reinigen van rioleringen.

Onzichtbaar riool ontstoppen

Wanneer wij een riool ontstoppen, streven wij naar zo min mogelijk overlast voor u. Onze werkzaamheden vinden grotendeels onzichtbaar plaats. Hierdoor ondervindt u geen hinder. Het is natuurlijk een vervelende situatie, een riolering dat verstopt is. Wanneer uw riolering verstopt is, maakt u gebruik van onze diensten, 24/7, in heel het land, van Heerlen, Nijmegen en Rotterdam, tot aan Tilburg en Groningen. Buiten kantoortijden komt u in contact met ons centrale meldkamer. Onze storingsdienst neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken. Wij komen vervolgens snel en adequaat in actie. Als ervaren ontstoppingsbedrijf ontstoppen wij een riool op basis van regie en vooraf overeengekomen contractvormen. Wij werken ook op milieuvriendelijke en duurzame wijze.

Ontstoppingsbedrijf bij u in de buurt in Heerlen, Nijmegen en Rotterdam en verder

Van der Velden rioleringsbeheer is het ervaren ontstoppingsbedrijf in de regio Heerlen, Nijmegen, Rotterdam en verder! U heeft bij ons de mogelijkheid om verschillende contractvormen af te sluiten. Is uw riolering verstopt en woont u in de omgeving van Heerlen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Bergen op Zoom, Almelo, Amsterdam, Utrecht, Venlo of verder, dan schakelt u de hulp in van Van der Velden rioleringsbeheer, het ontstoppingsbedrijf van Nederland, om uw riool te ontstoppen.

Rioolontstopping Den Bosch, Eindhoven, Groningen en verder: snel en vakkundig

In geval van een verstopt riolering hebben wij direct inzetbare units voor een rioolontstopping in Den Bosch, Groningen, Eindhoven of verder! Zij kunnen met spoed, snel en vakkundig een riool ontstoppen. Deze units beschikken over alle apparatuur om elk rioleringsprobleem op te sporen en op te lossen. De experts die vervolgens aan huis komen beschikken zelf ook over de juiste apparatuur, zoals een hogedrukpomp, handgereedschap, ontstoppingsstukken en veel meer om uw riool te ontstoppen. Naast het ontstoppen van uw riool kunnen wij nog veel meer werkzaamheden uitvoeren. Zo zijn wij niet alleen een ontstoppingsbedrijf, maar zijn wij ook actief in de regio’s Tilburg, Venlo, Utrecht en verder om uw riool te ontstoppen.

Compleet beheer riolering

U kunt ons ook inschakelen voor het complete beheer van uw riolering. Met onze landelijke dekking zijn wij iedereen in Nederland van dienst. Wij werken voor particulieren, bedrijven, zorginstellingen, (semi-)overheden, vastgoedbeheerders en nog veel meer! Is uw riolering verstopt en wilt u het riool direct laten ontstoppen door ons ontstoppingsbedrijf en bent u woonachtig in Amsterdam, Venlo, Utrecht, Tilburg, Eindhoven, Den Bosch of zelfs Groningen? Schakel ons dan direct in! Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging en vraag naar de mogelijkheden! Wilt u ons inschakelen voor andere werkzaamheden? Vraag dan snel een offerte op maat aan!

Riool verstopt: wat kunt u zelf doen?

Wist u dat u verstopt riool soms ook zelf kunt oplossen? Dit kan soms heel eenvoudig zijn. En het is handig, want u kunt uw sanitair daarna weer meteen gebruiken en u voorkomt stankoverlast in uw pand of huis. Allereerst is het belangrijk om de locatie van de verstopping te achterhalen. Loopt het water in de gootsteen of het toilet niet of minder goed weg? Of gaat het water juist borrelen? Dan is er sowieso sprake van een verstopping. Lukt het niet om deze met onze tips op te lossen? Neem dan direct contact op.

Tip 5: Gebruik soda en azijn

De combinatie van soda en azijn zorgt voor een chemische reactie waardoor het flink gaat borrelen. Maar pas op als u hiermee aan de slag gaat, want de dampen die vrijkomen zijn niet goed voor de gezondheid. Zet een raampje open en doe een pas achteruit. Tijd om aan de slag te gaan! Giet eerst wat soda door de afvoer. Vervolgens giet u er voorzichtig wat azijn bij. Dit goedje laat u een kwartier inwerken. Daarna kunt u spoelen met kokend heet water.

Tip 4: Los olie en vet op met kokend heet water

Deze manier is een stuk milieuvriendelijker, maar is alleen effectief wanneer het verstopte riool veroorzaakt wordt door olie en vet. Met kokend heet water kunt u dit langzaam laten oplossen, waardoor alles weer goed doorloopt.

Tip 3: Gebruik een ontstoppingsveer of een rioolveer

Een ontstoppingsveer, ook wel rioolveer genoemd, is een metalen spiraal van enkele meters lang. De veer is flexibel en dun waardoor u deze makkelijk door de leidingen beweegt. U houdt het handvat vast en draait de veer steeds verder in de afvoer. Herhaal deze behandeling een paar keer en controleer het effect door water in de afvoer te gieten. Lukt het niet? Zet geen extra kracht op de veer, maar schakel onze vakmensen in.

Tip 2: Maak de sifon schoon

Het reinigen van de sifon is een gemakkelijke klus. Voor u begint, kunt u het beste een raam open zetten. Er kunnen namelijk vieze geurtjes vrijkomen. Daarna plaatst u een emmer onder de sifon. Maak de sifon los met een waterpomptang. Een deel van het water en vuil zal nu vanzelf in de emmer vallen. Verwijder nu de achtergebleven restjes uit de sifon en de afvoerbuis. Wanneer u klaar bent, schroeft u de sifon weer vast aan de afvoerbuis. Controleer nog even of deze goed vast zit en test of het water weer goed wegloopt.

Tip 1: Gebruik een ontstopper

Veel verstopping worden veroorzaakt door een hardnekkige prop vuil die zich in de sifon heeft opgehoopt. Met de ontstopper trekt u de afvoer vacuüm en maakt u vuil en proppen weer los, zodat u ze vervolgens kunt doorspoelen. U gaat als volgt te werk: plak het overloopgat van de was- of spoelbak dicht met tape en doe wat water in de bak om het zuignap-effect te versterken. Zet de ontstopper over het afvoerputje en maak een paar stevige, pompende bewegingen. Herhaal dit zo nodig enkele keren. Trek tot slot de zuignap los en controleer of het water vlot wegspoelt.

Uw riool door een expert laten ontstoppen

Lukt het niet met bovenstaande tips? Dan is het verstandig om uw verstopte riool te laten beoordelen door een van onze experts. Van der Velden rioleringsbeheer is 24 uur per dag en 7 dagen per week inzetbaar. Neem direct contact op met een vestiging bij u in de buurt. Ook als u alleen advies wenst.

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Relevante cases

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug