<p>Rioolonderzoek.</p>
Dienst

Rioolonderzoek.

Met de expertise van Van der Velden heeft u met de inspectie van uw riool en het uitgebreide rapport met aanbevelingen direct inzicht. Zo kunt u in uw onderhoudsplanning hier passende maatregelen voor nemen.  

Van der Velden gaat verder

Jaarlijks verhelpt Van der Velden meer dan 100.000 rioolcalamiteiten. Als grootste en meest complete rioleringsbeheerder van het land, lossen wij rioleringsproblemen op; het liefst al voor ze ontstaan. Want een verstopping of storing komt altijd onverwacht en altijd ongelegen.

Met een rioolonderzoek brengt Van der Velden uw rioolstelsel volledig digitaal in beeld. Daarna koppelen we hier alle gegevens over uw riool aan, zoals inspectiebestanden, videobeelden en foto’s. Ook informatie van analoge tekeningen wordt in dit programma opgenomen. Alle gegevens over uw riool zijn zo op ieder moment digitaal beschikbaar en u heeft op elk gewenst moment inzicht in de ligging en conditie van uw riolering.

Neem contact op

Gaat verder in rioolonderzoek

Angle right Angle down

Ons riool onderzoek is opgebouwd uit 9 stappen. Afhankelijk van de hulpvraag en de specifieke omstandigheden, worden de volgende stappen uitgevoerd:

  1. Inventariseren, controleren rioolbasisgegevens
  2. Opstellen rioolonderhoudsplan
  3. Opstellen rioolinspectieplan
  4. Beoordeling toestandsaspecten volgens de NEN norm
  5. Opstellen maatregelenplan
  6. Opstellen meerjarenbegroting
  7. Adviseren dimensioneren riolering
  8. Opstellen bestek rioolvervanging of renovatie
  9. Projectbegeleiding bij rioleringswerken

Met een inspectie krijgen we inzicht in de kwaliteit van het rioolstelsel. Van der Velden doet dit met de modernste digitale hulpmiddelen. Van verschillende video- en fotocamera’s, tot de beste digitale software. De kwaliteit van het rioolstelsel wordt door middel van deze inspecties en (quick-)scans feilloos vastgesteld. U krijgt een reëel beeld van de conditie van het riool en desgewenst een goed gefundeerd advies voor de aanpak van eventuele problemen. Daarnaast krijgt u een beheeradvies dat u helpt om problemen in de toekomst te voorkomen

Van der Velden inspecteert hoofdrioleringen met een computergestuurde, ultramoderne robotvideocamera. Deze camera wordt bediend door onze vakbekwame en gecertificeerde inspecteurs. We controleren de riolering en afvoerleidingen op bijvoorbeeld lekkages of scheuren. Alle bevindingen leggen we vast in inspectierapporten. Als u dit wenst, vullen we deze aan met een beheeradvies, een concreet maatregelenplan of een meerjarig onderhoudsplan (MJOP).

In sommige gevallen is rioolonderzoek door middel van een camera niet de meest efficiënte techniek. Stank is niet zichtbaar, dus bij stankoverlast maken wij ook wel gebruik van de zogenaamde neveldetectie. Verdachte rioolleidingen worden afgesloten, waarna nevel in het systeem wordt gebracht om een eventueel lek snel te lokaliseren.

Om onderzoek te doen naar hoe een rioolstelsel in elkaar zit (welke leiding loopt waar naartoe?) maken wij gebruik van kleurstoffen. Door een hoeveelheid onschadelijke kleurstoffen in het rioolstelsel te brengen, controleert Van der Velden of rioolaansluitingen nog in gebruik zijn. Ook foutief aangelegde leidingen kunnen zo opgespoord worden.

In ons meest recent ontwikkelde methode van rioolonderzoek, werken wij met twee soorten drones. De vliegende drone en de onderwaterdrone. Deze drones zijn speciaal ontwikkeld voor het inspecteren van moeilijk toegankelijke ruimten. Het gebruik van drones voor rioolinspectie is uitermate geschikt voor een quickscan. We inspecteren snel en tegen relatief lage kosten de staat van uw riool.

Wilt u de prijs weten van het onderzoeken van uw riool? Laten we in gesprek gaan om uw behoefte in kaart te brengen. Wij rekenen vervolgens de kosten graag voor u uit, zodat u de prijs precies weet en dus ook weet waar u aan toe bent.

Met 17 vestigingen is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Ga naar Vestigingen voor de contactgegevens van de dichtstbijzijnde vestiging.

Angle right
Angle right
Circles background image Altijd in uw regio
Altijd in uw regio

Van der Velden specialisten zijn werkzaam door heel Nederland. U kunt dus gegarandeerd bij ons terecht. Onze specialisten helpen u graag!

Vind de vestiging in uw regio