• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Digitaal rioleringsbeheer

Specialisten van Van der Velden Rioleringsbeheer brengen met behulp van geavanceerde computerprogramma’s uw volledige rioleringsstelsel digitaal in beeld: putten, leidingen, pompen, overstorten, meetvoorzieningen, enzovoorts.  Daaraan worden vervolgens alle data over uw riool gekoppeld, zoals inspectiebestanden, videobeelden en foto's. Ook informatie van analoge tekeningen wordt in dit programma opgenomen. Alle gegevens over uw riool zijn zo op ieder moment digitaal beschikbaar en u heeft op elk gewenst moment inzicht in de ligging en conditie van uw riolering.

Beheercyclus
Als u uw rioolstelsel in kaart heeft laten brengen en het vervolgens naar het gewenste kwaliteitsniveau heeft gebracht, is het zaak het riool adequaat te blijven beheren. Zo houdt u uw riolering in topconditie en zorgt u ervoor dat het riool zijn functie behoud met een acceptabel percentage storingen. Van der Velden Rioleringsbeheer hanteert daarvoor de beheercyclus: inspecteren, beoordelen, maatregelen opstellen en maatregelen uitvoeren. Dat garandeert een feilloze werking, nú en in de toekomst.

Opties voor digitaal rioleringsbeheer
Om u volledig inzicht te geven in uw rioolstelsel, verzorgen wij voor u een programma voor compleet digitaal rioolbeheer. Dit kan op 2 manieren:

 1. Met een digitale viewer van het softwarepakket;
 2. Met een volledige licentie van het softwarepakket.
1. De digitale viewer
Als u kiest voor de digitale viewer worden eveneens de verkregen gegevens ingelezen in het digitale rioleringsbeheerprogramma. U ontvangt een werkende viewer met alle inspectiebeelden, foto's of video's. U heeft hiermee op ieder moment middels de tekeningen en inspectiegegevens, snel inzicht in de functionaliteit en ligging van uw riolering.

U dient hiervoor een digitale ondergrond in DXF formaat aan te leveren. Tijdens de inspectie van de riolering worden de inspectieputten op de locatie bij benadering ingetekend en genummerd om zo een digitale riooltekening te krijgen. Indien gewenst kunnen de rioolobjecten tegen meerprijs worden ingemeten met een GPS meting. Als het reinigings- en inspectiewerk is afgerond, worden de inspectiegegevens omgezet naar databestanden en werkbestanden om deze zo te koppelen aan de door de inspecteur ingetekende putten.

U ontvangt:
 • Een viewer van het beheerprogramma;
 • Een digitale riooltekening;
 • Inspectiebestanden inclusief beelden en foto’s gekoppeld aan de digitale riooltekening.
2. De volledige licentie
Wanneer u beschikt over een volledige licentie worden al de verkregen (riool)gegevens (digitale ondergrond, classificaties, objecten, foto's, video's enzovoorts) ingelezen in het digitale rioleringsbeheerprogramma en aan u geleverd om te gebruiken. Met de volledige licentie heeft u de mogelijkheid om zelf bestanden te maken en mutaties te doen in uw beheerpakket.

Wij vullen het programma met harde gegevens. Deze bestaan uit;
 • Tekeningen in DXF formaat die volgens het Rijksdriehoekstelsel ingetekend zijn;
 • Gegevens van de objecten die in het rioolstelsel zitten. Denk daarbij aan pompen, vetputten, olie- benzineafscheiders;
 • Inspectiebestanden van riool en inspectieputten;
 • Ligging van de putten XYZ;
 • Rioolleidingen gekoppeld aan de digitale ondergrond.
Hoe gaan we te werk?
 1. Er wordt een inventarisatie gemaakt van welke gegevens er beschikbaar zijn en welke er aangevuld dienen te worden. Mocht het zo zijn dat deze gegevens niet beschikbaar zijn, is het altijd mogelijk deze gegevens te genereren;
 2. Er dient een digitale ondergrond in DXF formaat aangeleverd te worden waarbij de coördinaten overeenkomen in het Rijksdriehoekstelsel XYZ;
 3. Alle inspectieputten en andere rioolobjecten worden via GPS ingemeten door middel van een XYZ meting die worden gekoppeld aan het Rijksdriehoekstelsel. Deze gegevens worden verwerkt in het beheerprogramma;
 4. Alle putten en objecten zullen van bovenaf en inwendig gefotografeerd worden;
 5. Nadat de rioolinspectie is uitgevoerd worden deze inspectiegegevens van putten en strengen verwerkt in het programma;
 6. Al de verwerkte gegevens worden omgezet naar databestanden;
 7. Als al deze gegevens verwerkt zijn, worden deze op een externe harde schijf aangeleverd met daarop het werkende programma. U heeft dan ten alle tijde inzicht in de ligging en conditie van uw riolering.
Offerte aanvragen
Wilt u digitaal rioleringsbeheer implementeren met Van der Velden Rioleringsbeheer? Of heeft u interesse in een van onze andere diensten? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Heeft u liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan.

 

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Relevante cases

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug