<p>De Heeren van Bommel maakt zich niet meer druk over vetafscheider.</p>
Case

De Heeren van Bommel maakt zich niet meer druk over vetafscheider.

Aanleg en lediging van de vetafscheider zonder er verder nog omkijken naar te hebben. Dat is de ideale situatie voor mede-eigenaar Gideon Coli van brasserie De Heeren van Bommel in Zaltbommel. Een situatie die dankzij Van der Velden realiteit werd.

Angle right Angle down

Klant: Brasserie De Heeren van Bommel
Impact:
 Zorgen dat het restaurant in de binnenstad van Zaltbommel goed blijft lopen
Klantvraag:
Aanleg en onderhoud van de vetafscheider in de brasserie
Oplossing:
 Door een adviserende en proactieve rol de klant volledig ontzorgen

Oude vetafscheider niet meer van deze tijd

In 2021 betrokken Coli en compagnon Lodewijk van Brummelen het voormalig Chinees restaurant aan de Waterstraat in Zaltbommel. Een beeldbepalend pand op een A-locatie. Precies zoals de horecaondernemers voor ogen hadden.

Het pand stond echter al ruim 5 jaar leeg en de vorige gebruiker was er meer dan 40 jaar niet heel zuinig op geweest. Werk aan de winkel dus. Coli vertelt hoe een soort ‘doos’ binnen het huidige gebouw werd gebouwd.

Uiteraard was ook de vetvanger een punt van aandacht. Die was niet meer van deze tijd. “Een metalen bak met 2 aansluitingen”, herinnert Coli zich.

Nieuwe vetafscheider aanleggen

Compagnon Van Brummelen had hij al positieve ervaringen met Van der Velden en het ledigen van vetafscheiders. Eén en één was twee en de ondernemers belden om een nieuwe vetafscheider te installeren en onderhouden.

Besloten wordt de nieuwe vetput op een andere plaats aan te leggen dan de oude. Op basis van de prognoses van de ondernemers maakte Van der Velden een inschatting van de benodigde afmetingen.

Na plaatsing werd steekproefsgewijs de hoeveelheid vet in de put gepeild. Op basis daarvan bepaalde Van der Velden dat eens in de 3 maanden een lediging ingepland moest worden.

Quote Wij hebben gebeld en binnen 2 dagen was de case rond.

Totale ontzorging

Sindsdien heeft Coli er geen omkijken meer naar. “Ideaal. Ik hoef me er niet meer druk om te maken”, merkt hij op. Want als horecaondernemer ben je liever met andere zaken bezig dan het peilen van je vetafscheider.

Wat Coli vooral aanstaat aan Van der Velden is het marktleiderschap tegen goede voorwaarden. Dus is er geen enkele reden om verder te kijken. “Als iets goed is, waarom zou ik dan iets anders zoeken?”

Daarnaast is hij blij met de vakkennis, die bijvoorbeeld bleek uit de adviserende rol bij de aanleg van de vetafscheider. Verder werd duidelijke taal gesproken en snel gehandeld. “Wij hebben gebeld en binnen 2 dagen was de case rond”, herinnert hij zich. “En de uitleg was heel duidelijk. Bijvoorbeeld: zorg dat de afvalwaterstromen altijd richting de vetput zijn.”

Totaalpakket

Coli is vooral te spreken over het totaalpakket dat Van der Velden biedt. “De chauffeur die de vetafscheider komt legen houdt het allemaal nauwlettend in de gaten. Afgelopen Kerst kon hij bijvoorbeeld zien dat het druk was en werd de put een keer extra geledigd.”

Op basis van dat vertrouwen sluit hij een verdere samenwerking niet uit. “Als ik een rioleringsstoring zou hebben…”, hij denkt even na. “Ja, dan zou ik zeker ook Van der Velden bellen. Omdat ik jullie al ken.”

Quote Als ik een rioleringsstoring zou hebben, zou ik zeker ook Van der Velden bellen.
Neem contact op met één van onze adviseurs

Wilt u weten wat Van der Velden voor uw organisatie kan betekenen? We nemen graag de tijd om u te beter te leren kennen.