<p>Soepele samenwerking en communicatie met MeanderGroep.</p>
Case

Soepele samenwerking en communicatie met MeanderGroep.

MeanderGroep is met zo’n 5.500 medewerkers een essentiële schakel in de gezondheidszorg in Zuid-Limburg. De zorgverlener vertrouwt op Van der Velden voor het oplossen van storingen op de zorglocaties en bij seniorenwoningen, het ledigen en onderhoud van vetputten en het vernieuwen van straatkolken. Naar tevredenheid, want verdere uitbreiding van het pakket staat gepland.

Angle right Angle down

Klant: MeanderGroep
Impact:
Rioleringssystemen in 47 zorginstellingen, wijkcentra en seniorenwoningen in Zuid-Limburg
Klantvraag:
Steeds meer 'in control' komen op het gebied van riolering
Oplossing:
Het riool in kaart brengen en met een goed plan storingen voorkomen
Toekomstplannen:
Planmatig onderhoud verder uitbreiden

Meelopen met de monteur voor meer begrip en kortere lijnen

MeanderGroep en Van der Velden doen al jaren zaken. Sinds 2021 echter niet meer ad hoc, maar op basis van een servicecontract. Beide partijen grepen de hernieuwde samenwerking aan om elkaar beter te leren kennen. Zo liepen regio-coördinatoren een dagje mee met onze storingsmonteur, wat leidde tot kortere lijntjes en meer onderling begrip.

Sharon Ubags, Senior Contractbeheerder Vastgoed & Coördinator Facilitair bij MeanderGroep, is daar zeer blij mee: "Wat mensen vaak vergeten is de administratie en communicatie. Daar zitten jullie heel strak op en heb ik eigenlijk nooit of te nimmer opmerkingen op.”

Werken volgens de voorschriften

Omdat MeanderGroep een breed scala aan zorg- en dienstverlening levert, is ook de manier van werken niet eenduidig. Zo gelden in zorglocaties strengere voorschriften. Monteurs van Van der Velden maken die zich vooraf eigen. “Zij mogen bijvoorbeeld nooit zelfstandig de kamers op”, schetst Ubags. Voor bewoners van de zelfstandige seniorenwoningen is dat anders. Zij maken een melding bij Meander Wonen en zij schakelen Van der Velden in. Vervolgens maakt Van der Velden zelfstandig een afspraak met de huurder.

Omdat zorglocaties steeds hulpbehoevendere bewoners krijgen, belandt vaker incontinentiemateriaal of zelfs ondergoed in het riool. Met alle verstoppingen van dien. Gemiddeld elke drie dagen kampt MeanderGroep met een riool- of afvoerverstopping. Die worden niet alleen snel, maar ook naar volle tevredenheid en met respect voor de bewoners verholpen. “Ik hoor eigenlijk nooit negatief commentaar”, constateert Ubags. “Dat komt ook omdat bijna alle storingen altijd in één keer zijn opgelost.”

Quote Bijna alle storingen altijd in één keer zijn opgelost.

Oplossingen op basis van rapportages

Van de storingen worden rapportages gemaakt. Die worden gedeeld met MeanderGroep. Ze leiden soms tot praktische aanpassingen om toekomstige problemen te voorkomen. Zowel aan het riool als daar omheen. Als bijvoorbeeld op bepaalde plekken vaak kleding in het riool verdwijnt, kunnen extra prullenbakken voor bewoners geplaatst worden.

Ook voor het ledigen en onderhouden van vetputten rekent MeanderGroep op Van der Velden. Vóór de overeenkomst werden de putten pas geledigd als deze vol zaten. Dankzij een gedegen planning van Van der Velden gebeurt dit nu altijd op tijd. Ubags is dan ook zeer positief: “Het gebeurt zelden dat een samenwerking vanaf het begin zo goed opgepikt wordt en er zo snel gehandeld wordt.”

Quote Het gebeurt zelden dat een samenwerking vanaf het begin zo goed opgepikt wordt en er zo snel gehandeld wordt.

'In control' komen met meerjarenplan

Het onderhoud van straatkolken op het terrein van MeanderGroep gebeurt nu nog ad hoc. Maar mogelijk niet lang meer. Een gedegen meerjarenplan voor onderhoud is immers goedkoper en duurzamer, dan op storingen reageren. “Zo proberen we samen met Van der Velden steeds meer ‘in control’ te komen”, besluit Ubags.

Neem contact op met één van onze adviseurs

Wilt u weten wat Van der Velden voor uw organisatie kan betekenen? We nemen graag de tijd om u te beter te leren kennen.