<p>Louwman waardeert Van der Velden om direct contact en compleet dienstenpakket.</p>
Case

Louwman waardeert Van der Velden om direct contact en compleet dienstenpakket.

Van der Velden is sinds 2021 de vaste partner van Louwman in het rioleringsbeheer. Het grootste deel van de nu zo’n 125 vastgoedobjecten bestaat uit garages en werkplaatsen, waarvan Van der Velden de lediging, reiniging en inspectie van de olieafscheider verzorgt. Maar ook op het gebied van ontstoppingen en inspecties kan Louwman op ons rekenen.

Angle right Angle down

Klant: Louwman
Impact:
Zo'n 125 panden door heel Nederland
Klantvraag:
Lediging, reiniging en inspectie aan de olieafscheiders op alle locaties
Oplossing:
 Advies op maat, vanuit één landelijk aanspreekpunt. Combinatie met andere rioolwerkzaamheden daar waar mogelijk

Flinke groei van vastgoedobjecten

Peter Tamminga is namens Louwman Real Estate verantwoordelijk voor het beheer van de ongeveer 125 vastgoedobjecten van Louwman Group. En de ruim 100 jaar bestaande autodealer maakt een flinke groei door. “In de 15 jaar dat ik nu in dienst ben zijn we zo ongeveer verdubbeld”, vertelt hij.

Een deel van de panden is door Louwman zelf gebouwd. Maar deels gaat het ook om bestaande panden die Louwman geheel of deels ombouwt tot dealers of werkplaatsen. “We wisten natuurlijk niet hoe die rioolstelsels precies in elkaar zaten”, merkt Tamminga op. En daarvoor kan Louwman rekenen op de visuele inspecties die Van der Velden uitvoert.

Installeren olieafscheiders

De inspecties leveren soms verrassingen op, zoals bij een pand dat Louwman in Eindhoven betrok. “Daar bleek tegen de verwachting in helemaal geen olie-/benzineafscheider (OBAS) aanwezig”, vertelt Tamminga. Dus werd Van der Velden ingeschakeld die te installeren.

En zo zijn bij meer panden afscheiders geïnstalleerd. Er wordt dan eerst onderzoek gedaan naar de benodigde capaciteit van de olieafscheider. Ook moet uitgezocht worden van welk materiaal de afscheider dient te zijn, hoe de belasting door zwaar verkeer is en bijvoorbeeld hoe het zit met bereikbaarheid voor onderhoud.

Quote Wij zijn heel erg tevreden. Met name met hoe de servicedesk te werk gaat!

Wederzijdse verwachtingen afstemmen met periodiek overleg

“Wij zijn heel erg tevreden. Met name met hoe de servicedesk te werk gaat”, vertelt Tamminga. Daarbij wordt ieder kwartaal besproken wat goed en minder goed gaat. Op basis daarvan wordt de samenwerking bijgestuurd. Dat is de dienstverlening erg ten goede gekomen aldus de vastgoedbeheerder.

Tijdens zo’n periodiek overleg wordt ook de laatste wet- en regelgeving doorgenomen. Uiteraard wil Louwman daaraan voldoen, maar soms vereist dat ook een andere samenwerking. Als voorbeeld: de inspecties kunnen dankzij een wijziging in de regelgeving uitgebreider worden.

Dankzij de samenwerking verkreeg Louwman de afgelopen jaren een steeds completer beeld van de technische staat van de olieafscheiders. “Jullie maken dat wij meer inzicht hebben in de vragen ‘wat zit er?’ en ‘wat is een noodzakelijke stap voor de toekomst?’”, vertelt Tamminga.

Quote Als het loopt, dan loopt het!

All-in-one oplossing

Tamminga vindt het erg praktisch dat Van der Velden zo’n compleet dienstenpakket op het gebied van rioleringsbeheer aanbiedt. Zo leunt de autodealer ook voor het inspectie- en ontstoppingswerk op Van der Velden. “Soms kunnen we werken combineren”, vertelt hij. Dan wordt een rioolinspectie bijvoorbeeld op dezelfde dag gepland als onderhoud of inspectie aan de olieafscheider. Minder overlastmomenten voor de klant dus.

De intentie om het contract te beëindigen heeft Tamminga dan ook niet. “Als het loopt, dan loopt het!”

De huidige samenwerking met Louwman is wederkerig: Van der Velden betrekt immers ook haar onderhouds- en werkvoertuigen bij de autodealer. Door zelf het hoogst mogelijke serviceniveau te bieden, mag Van der Velden hetzelfde terug verwachten van Louwman.

Zie hier meer over die samenwerking:

Neem contact op met één van onze adviseurs

Wilt u weten wat Van der Velden voor uw organisatie kan betekenen? We nemen graag de tijd om u te beter te leren kennen.