Van der Velden Rioleringsbeheer
Case

Rioolkennis bij Van der Velden waardevol voor Woonwaarts.

Een goede samenwerking is eigenlijk niet zo ingewikkeld, vindt Frank Schook. Hij is projectleider planmatig onderhoud bij wooncorporatie Woonwaarts. Vertrouwen, pragmatische oplossingen en samen kijken hoe het beter kan. Dat is de samenwerking tussen Woonwaarts en Van der Velden in een notendop.

Angle right Angle down

Klant: Woonwaarts
Impact:
+11.000 huurders
Klantvraag:
Het oplossen van rioolstoringen
Oplossing:
 De verstoring verhelpen en op basis van rapportages advies uitbrengen over de staat van het riool
Contractlengte:
tot 2027

Oost-Nijmegen met oud riool

Het streven naar sociaal duurzame buurten en wijken is een van de strategische pijlers van Woonwaarts. Om een duurzaam leefklimaat te garanderen is ook een goed functionerend riool noodzakelijk. De staat van het riool in het oostelijke deel van Nijmegen vraagt daarbij de meeste aandacht. De riolering is daar relatief oud en daardoor het meest storingsgevoelig.

Storingen worden voor huurders van Woonwaarts direct door Van der Velden opgepakt. De huurder belt Van der Velden en afhankelijk van de spoed gaat dezelfde dag of binnen enkele dagen een monteur op pad om het probleem te verhelpen.

Quote De vestiging biedt een ongekende kennis van het riool in Nijmegen. Dat is echt goud waard!

Kennis is goud waard

Het verhelpen van problemen gebeurt naar volle tevredenheid en is volgens Schook vooral te danken aan de schat aan ervaring en kennis die de vestiging biedt: “Die hebben een ongekende kennis van het riool in Nijmegen. Dat is echt goud waard!”

Dankzij die kennis van het rioleringssysteem worden problemen snel en accuraat verholpen. “Er kan natuurlijk altijd iets bijzonders aan de hand zijn, maar Van der Velden blijft netjes onder het percentage herhaalbezoeken dat is afgesproken”, vertelt Schook. Een herhaalbezoek betekent dat een storing niet goed (genoeg) verholpen is en een monteur al binnen een maand terug moet voor hetzelfde euvel.

Niet alleen op straat, maar ook aan de telefoon zitten volgens Schook kundige mensen: “Daar heb je iemand nodig die kwaliteit heeft op het gebied van klantvriendelijkheid in combinatie met kennis. Dat is een gouden combinatie en daar win je gewoon de wedstrijd mee. Want die krijgen een klacht te horen, en hebben meteen een beeld van dat bezit. En ze kunnen ook meteen op een goede manier levelen met diegene die belt. Dat is heel belangrijk.”

Handelen op basis van rapportages

Schook wil niet te veel inzoomen op individuele storingen, maar meer naar het grote plaatje kijken. Met behulp van de rapportages die Van der Velden opstelt kunnen de grootste probleemlocaties er tussenuit gepikt worden. Gewapend met die kennis wordt meetbaar of het rioleringssysteem vervangen moet worden of dat het oplossen van een storing voldoende is.

Want Woonwaarts heeft de luxe dat het rioolstelsel goed in kaart gebracht is bij al haar woningen. Hoewel er wat verouderde riolering ligt in delen van Nijmegen, functioneert het merendeel naar wens. “We maken daarbij een kosten-/batenafweging”, legt Schook uit.

Er zijn (buiten niets doen) twee opties: het riool preventief vervangen, of wachten tot er een mutatie optreedt. En zo lang het riool geen uitzonderlijk hoge storingspercentages vertoont, wacht Woonwaarts tot er een mutatie optreedt. “Waarom zou je bewoners dan een tijd in overlast laten zitten?”, vraagt Schook zich hardop af.

Goede relatie

Wat vooral gewaardeerd wordt in het contact met Van der Velden is de eerlijke en persoonlijke relatie. Het contact verloopt via de vestigingsmanager en net zoals bij Woonwaarts de huurder centraal staat, is dat bij Van der Velden de klant.

En gaat er soms iets mis? Ook daar wil Schook niet te veel op inzoomen. “Je moet van elkaar snappen dat er soms iets mis gaat en elkaar daarop kunnen aanspreken”, vindt Schook.

Circles background image

Het hoofdkantoor van Woonwaarts in Nijmegen. (Copyright Google 2023)

Neem contact op met één van onze adviseurs

Wilt u weten wat Van der Velden voor uw organisatie kan betekenen? We nemen graag de tijd om u te beter te leren kennen.