<p>Van der Velden helpt Klein Groenrijk om <u>duurzame droom</u> waar te maken.</p>
Case

Van der Velden helpt Klein Groenrijk om duurzame droom waar te maken.

Wonen in kleine en duurzame woningen, omringd door veel gemeenschappelijk groen. Dat is Klein Groenrijk, een bijzonder wooninitiatief in Cromvoirt. Van der Velden hielp Klein Groenrijk bij de zoektocht naar een passende, duurzame rioleringsoplossing.

Saamhorigheid, vrijheid, de natuur en duurzaamheid staan centraal bij Klein Groenrijk, een community van vijf woningen in Cromvoirt. “We zochten naar een andere manier van wonen en leven”, zegt Wim Nomen, een van de bewoners van de gemeenschap. “We wilden onze ecologische voetafdruk verkleinen en iets positiefs doen voor de omgeving. Kleiner wonen, met veel buitenruimte. En samen de natuur versterken.” In januari 2024 werden de eerste huisjes geplaatst. Ook plantten de bewoners zo’n 2.000 bomen voor de aanleg van een voedselbos.

Angle right Angle down

Klant: Klein Groenrijk

Impact: 5 kleine, duurzame woningen in de natuur van Cromvoirt

Klantvraag: Een zo duurzaam mogelijke rioleringsoplossing

Oplossing: Een hergebruikte pompput met dubbele pomp, circa 120 meter persleiding en 75 meter PVC-riolering

Toekomstplanning: Periodiek onderhoud

   

Hergebruikte pomp als duurzame rioleringsoplossing

Hergebruikte pomp als duurzame rioleringsoplossing

In de periode voordat de huisjes geplaatst werden, zocht Nomen naar een duurzame rioleringsoplossing. Van der Velden hielp om deze ambitie waar te maken. Nomen: “Vanaf het eerste moment was Van der Velden enthousiast over het duurzame en circulaire aspect dat we nastreven. Ze dachten actief mee en kwamen met het voorstel om in plaats van een nieuwe pomp, een bestaande pomp te plaatsen. Deze wilden ze hergebruiken. Dat klonk ons als muziek in de oren.”

“We hebben de pomp een tweede leven gegeven”, legt Soufian Hattad, projectmanager van Van der Velden, uit. “Dit was mogelijk dankzij onze ketenpartner Aquafix. Zij hebben enorm geholpen om de pomp weer gebruiksklaar te maken. Door tweedehandsmaterialen te gebruiken is de ecologische impact van deze pomp zo laag mogelijk. De opgeknapte pomp werd daarna aangesloten op een bestaand riool.”

Goud waard

Nomen is vol lof over de manier waarop Van der Velden en Aquafix te werk gingen. “Ze hielden ons continu op de hoogte en dachten proactief mee. Ook hielpen ze om de kosten zo laag mogelijk te houden.”

In december 2023 sloot Van der Velden de pomp middels een persleiding aan op het gemeenteriool, dat zo’n 120 meter verderop lag. Nomen: “Het team dat hier ter plekke aan het werk ging met de aanleg van de pomp en de leidingen, bestond uit een groep van fijne specialisten. Ze dachten continu twee stappen vooruit en wilden het beste voor ons. Die gasten waren goud waard.”

Quote Van der Velden dacht continu twee stappen vooruit.

- Wim Nomen

Klantgerichtheid maakt Van der Velden meer partner dan leverancier

Over het hele traject, van plan tot aanleg, is Nomen dik tevreden. “Van der Velden voelde meer als een partner dan als een leverancier. Ze zijn zó klantgericht. Dat is echt uniek. Van der Velden heeft ons enorm geholpen.”

Nomen kijkt enthousiast vooruit. “Op de plek waar de riolering gelegd is, komt een mooi speelveld. Iedereen is welkom om hier buiten te spelen en samen te genieten van de natuur. En voor ons is het een droom om op deze prachtige plek te gaan wonen, in én met de natuur.”

Neem contact op met één van onze adviseurs

Wilt u weten wat Van der Velden voor uw organisatie kan betekenen? We nemen graag de tijd om u te beter te leren kennen.