<p>Van der Velden ontzorgt VvE Golf Residentie volledig.</p>
Case

Van der Velden ontzorgt VvE Golf Residentie volledig.

Wonen op de golfbaan. Dat is de Golf Residentie in Dronten in een notendop. De 450 huiseigenaren bezitten niet alleen hun woning, maar ook een stukje golfbaan. De gehele residentie is in beheer van een VvE. Van der Velden verzorgt het rioleringsbeheer van de Golf Residentie. Tot groot genoegen van de VvE. “Vestiging Almelo ontzorgt ons echt!”, aldus commissaris beheer & onderhoud Bob Raadjes.

Angle right Angle down

Klant: Golf Residentie Dronten
Impact:
450 wooneenheden
Klantvraag:
Totale ontzorging in het rioleringsbeheer
Oplossing:
One-stop-shop bij Van der Velden

Volledig vertrouwen op Van der Velden

De 450 huishoudens die op de Golf Residentie wonen, doen dat letterlijk middenin een golfpark. Alle bewoners verenigen zich in een grote Vereniging van Eigenaars. Die functioneert eigenlijk als een kleine gemeente binnen de gemeente Dronten.

De VvE heeft alle onderhoudswerkzaamheden onder regie van een prestatie contract ondergebracht bij een externe organisatie. Op basis hiervan worden alle werkzaamheden en onderaannemers aangestuurd door een door deze organisatie geleverde parkmanager. Dit geldt ook voor Van der Velden. Een goedwerkend en storing vrij riool is van groot belang voor de VvE. Vandaar dat er op geregelde basis direct contact is tussen hen en Van der Velden.

Maar waar (semi-)overheid en bedrijven vaak redelijke rioolkennis in huis hebben, is dat bij een VvE anders. “Daarvoor vertrouwen wij volledig op Van der Velden”, aldus Raadjes. “Bij wat ingewikkeldere vraagstukken met betrekking tot het riool heb ik altijd steun aan hen.”

Quote Bij wat ingewikkeldere vraagstukken met betrekking tot het riool heb ik altijd steun aan Van der Velden.

VvE hoeft enkel plannen te accorderen

Over die manier van samenwerken is Raadjes erg te spreken. “Ze zijn eigenlijk de enige onderhoudspartij waar wij direct mee praten.” Dat wil zeggen, als VvE. Want wijkbewoners zullen Van der Velden niet vaak zien. Het oplossen van storingen en het inspectiewerk gebeurt meestal buiten hun zicht of in de nacht. Zo wordt de overlast beperkt.

Het is vaak niet nodig om bij Van der Velden aan de bel te trekken. “Van der Velden ontzorgt ons”, vindt Raadjes. “Zonder dat wij of beheerder van het golfterrein aan de bel hoeft te trekken gaan zij aan het werk.” Meestal hoeft daarbij enkel nog een plan geaccordeerd te worden of een offerte voor meerwerk goedgekeurd te worden.

Rioolproblemen in plaats van genezen

Daarbij gaat Van der Velden proactief te werk. Problemen voorkomen is immers beter dan ze oplossen. De afgelopen jaren werd het gehele riool in de wijk in kaart gebracht. Ook werd het uit eind jaren 90 stammende riool toekomstbestendig gemaakt.

En in de toekomst staat nog meer op de planning. In 2024 wordt het riool onderworpen aan een stresstest.

Ondersteuning in voorlochtingscampagne

Vanuit de proactieve houding is in 2023 een voorlichtingscampagne gestart voor wijkbewoners. Dit om te voorkomen dat er zaken in het riool gespoeld worden die daar niet horen. Van der Velden ondersteunt daarbij in het maken van drukwerk voor bewoners en met een interview in de wijkkrant.

Maar doet Van der Velden door het voorkomen van rioolproblemen dan niet aan eigen broodroof? Als het aan Raadjes ligt niet: “Dat is de waarde van een partnership. Je moet iets overhebben voor de goede relatie. En niet poen vóór alles.” En daarmee behoudt Van der Velden een zeer tevreden klant in Dronten.

Quote Van der Velden gaat voor de relatie. En niet poen vóór alles.
Neem contact op met één van onze adviseurs

Wilt u weten wat Van der Velden voor uw organisatie kan betekenen? We nemen graag de tijd om u te beter te leren kennen.