• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Inventieve oplossing voor een te grote rioleringsbuis

In opdracht van de gemeente Arnhem heeft onze vestiging in Arnhem een onderzoek mogen uitvoeren naar aanleiding van een terugkerend rioleringsprobleem bij een zorgboerderij. Door een veel te grote en volledige vervuilde buis was de afvoer totaal gebl

In opdracht van de gemeente Arnhem heeft onze vestiging in Arnhem een onderzoek mogen uitvoeren naar aanleiding van een terugkerend rioleringsprobleem bij een zorgboerderij. Door een veel te grote en volledige vervuilde buis was de afvoer totaal geblokkeerd.

Om tot de kern van het probleem te komen is de riolering gereinigd en is een camera inspectie uitgevoerd. De monteurs liepen steeds op een bepaald punt vast, wat niet zomaar toegankelijk was omdat het onder een doorgaande weg lag. Na meer onderzoek bleek de zorgboerderij te lozen op een oude, onbekende grote betonbuis van 1,2 meter breed en 1,8 meter hoog. Aan het einde van die grote buis was met PVC buis weer een koppeling gemaakt naar het hoofdriool van de gemeente. Een dergelijke constructie zorgt uiteraard voor problemen: al het vuil verzamelt zich in die veel te grote buis en slibt dicht waardoor er geen afvoer meer mogelijk is.

Om het probleem inventief op te lossen, is ervoor gekozen een nieuw PVC riool in de oude buis te installeren. Het nieuwe riool is met beugels opgehangen om zo een goed afvoerende verbinding te maken. De overtollige ruimte wordt later nog dicht gemaakt met schuim.

Door de oplossing is een prima functionerende afvoer gerealiseerd met minimale overlast.