<p>Onderzoek bouwkundige staat raadhuis Heerlen.</p>
Case

Onderzoek bouwkundige staat raadhuis Heerlen.

Het raadhuis van de gemeente Heerlen is een bijzonder gebouw. Het ontwerp is van architect Peutz en werd gerealiseerd in de periode 1936-1942. Het gebouw oogt aan de buitenkant vrij functionalistisch, maar met klassiek aandoende, postmodernistische kenmerken. Zoals in die tijd gebruikelijk is ook in dit gebouw asbest verwerkt. De gemeente Heerlen heeft onlangs besloten om onderzoek te doen naar de leidingschachten onder het gebouw.

Angle right Angle down

Klant: Gemeente Heerlen
Impact:
Het historische raadhuis
Klantvraag: 
Onderzoek naar de aanwezigheid van asbest in het gebouw
Oplossing:
 Inspectie met een rijdende camera

Rijdende camera biedt hulp buiten rioolomgeving

Het vermoeden bestond dat hier sprake kan zijn van (bruine) asbestvervuiling. Normaliter een taak voor een asbestsaneringsbedrijf. Echter, in dit geval was de hulp van Van der Velden noodzakelijk en wel in het bijzonder de hulp van de rijdende Tv-camera.

De schachten zijn te klein en daardoor niet mantoegankelijk voor betreding met perslucht. Inspectie middels een rijdende Tv-camera bleek in dit geval een goed alternatief te zijn. In combinatie met het asbestsaneringsbedrijf en de KIWA is derhalve besloten de schachten op deze wijze te inventariseren. Daarbij is tevens gebruik gemaakt van het traceersysteem, waardoor de schachten ook in kaart konden worden gebracht. Al met al een mooie klus waarbij de rijdende Tv-camera niet direct werd ingezet voor een traditionele rioolinspectie.

Neem contact op met één van onze adviseurs

Wilt u weten wat Van der Velden voor uw organisatie kan betekenen? We nemen graag de tijd om u te beter te leren kennen.