<p>Inventieve oplossing voor een te grote rioleringsbuis.</p>
Case

Inventieve oplossing voor een te grote rioleringsbuis.

In opdracht van de gemeente Arnhem heeft Van der Velden een onderzoek mogen uitvoeren naar aanleiding van een terugkerend rioleringsprobleem bij een zorgboerderij. Door een veel te grote en volledige vervuilde buis was de afvoer totaal geblokkeerd.

Angle right Angle down

Klant: Gemeente Arnhem
Impact:
De riolering van een zorgboerderij
Klantvraag:
Het oplossen van terugkerende rioolstoringen
Oplossing:
 Camera-onderzoek en vervanging van een foutief uitgevoerde aansluiting

Knelpunt onder doorgaande weg

Om tot de kern van het probleem te komen is de riolering gereinigd en is een camera-inspectie uitgevoerd. De monteurs liepen steeds op een bepaald punt vast, wat niet zomaar toegankelijk was omdat het onder een doorgaande weg lag.

Foutieve constructie zorgt voor problemen

Na meer onderzoek bleek de zorgboerderij te lozen op een oude, onbekende grote betonbuis van 1,2 meter breed en 1,8 meter hoog. Aan het einde van die grote buis was met PVC buis weer een koppeling gemaakt naar het hoofdriool van de gemeente. Een dergelijke constructie zorgt uiteraard voor problemen: al het vuil verzamelt zich in die veel te grote buis. Die slibt dicht waardoor er geen afvoer meer mogelijk is.

Inventieve oplossing

Om het probleem inventief op te lossen, is ervoor gekozen een nieuw PVC riool in de oude buis te installeren. Het nieuwe riool is met beugels opgehangen om zo een goed afvoerende verbinding te maken. De overtollige ruimte wordt later nog dicht gemaakt met schuim.

Door de oplossing is een prima functionerende afvoer gerealiseerd met minimale overlast.

Neem contact op met één van onze adviseurs

Wilt u weten wat Van der Velden voor uw organisatie kan betekenen? We nemen graag de tijd om u te beter te leren kennen.