<p>Rioolrenovatie zonder een minuut ‘downtime’ bij Folding Boxboard.</p>
Case

Rioolrenovatie zonder een minuut ‘downtime’ bij Folding Boxboard.

In een paar dagen een industrieel riool renoveren. Zonder dat het gebruik ervan stil kwam te liggen. Bij vouwkartonproducent Folding Boxboard in Eerbeek bracht Van der Velden dit in de praktijk.

Angle right Angle down

Klant: Folding Boxboard
Impact:
Complete bedrijfsriool
Klantvraag:
Het riool onderhouden zonder onderbreking van het bedrijfsproces
Oplossing:
Doelmatig en in fases werken
Volgende uitdaging:
Gescheiden riool aanleggen

Groot belang om riool storingsvrij te houden

Hamburgerboxen, medicijndoosjes en zelfs LP-hoezen. Kartonproducent Folding Boxboard in Eerbeek produceert het vouwkarton hiervoor. De fabrikant werkte de afgelopen jaren samen met Van der Velden om het bestaande riool in kaart te brengen en te renoveren.

Dit is van belang omdat de fabrikant iedere dag een grote hoeveelheid water gebruikt voor de productie van hun karton. Hoewel veel water hergebruikt wordt, staat buiten kijf dat het riool flinke hoeveelheden water te verwerken krijgt. Voor het productieproces is het daarom van groot belang dat het riool storingsvrij is en blijft.

Quote De renovatie is gelukt. Zonder het bedrijf stil te leggen!

Intensieve samenwerking om bedrijf door te laten draaien

Het meest recente grote project startte begin 2022. Toen formeerde het bedrijf samen met Van der Velden een werkgroep om noodzakelijke en grootschalige renovatiewerkzaamheden uit te voeren.

Enkele rioolputten moesten opgegraven worden, de meeste putten zijn vervangen en er zijn twee compleet nieuwe strengen gelegd omdat de bestaande streng te slecht of te complex was voor renovatie. “We hebben gedurende die periode heel goed en intensief samengewerkt”, blikt William Seegers, Manager MMI bij Folding Boxboard, terug. “Dat is gelukt, zonder het bedrijf stil te leggen!”

Samenwerken en snel schakelen om uitval te voorkomen

Die samenwerking was niet alleen tussen de Folding Boxboard Eerbeek en Van der Velden. Ook intern bij Van der Velden werd door verschillende onderdelen goed afgestemd. Zo waren vestiging Arnhem en RRT betrokken bij het relinen en het optimaliseren van de nieuwe putten.

Het riool werd in vijf stukken opgedeeld die beurtelings een renovatie kregen. Daarvoor werd een bypass aangelegd zodat de fabriek niet buiten bedrijf kwam te staan. Dat was nog even spannend dankzij een plotselinge hoosbui. “Maar die calamiteit had gelukkig geen gevolgen omdat iedereen vlug reageerde”, vertelt Seegers.

Quote Een calamiteit had gelukkig geen gevolgen omdat iedereen vlug reageerde!

Volgende doel: hemelwaterafvoer loskoppelen van riool

Nu de vijf dagen durende klus succesvol afgerond is wacht het volgende project alweer. Het doel van Folding Boxboard Eerbeek is om op die manier het industrieel gebruikte water zo goed als circulair te kunnen gebruiken. Daarvoor is het nodig de hemelwaterafvoer los te koppelen van het afvalwater op het terrein. Een mooie volgende klus van Van der Velden bij de vouwkartonproducent in Eerbeek.

Neem contact op met één van onze adviseurs

Wilt u weten wat Van der Velden voor uw organisatie kan betekenen? We nemen graag de tijd om u te beter te leren kennen.