• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Ledigen, reinigen en inspecteren van olieafscheiders bij garagebedrijven en wasstraten

Wasstraten en autogarages ontzorgen met kennis en kunde

Een auto is een praktisch vervoersmiddel om ons van a naar b te brengen. Maar waar velen niet bij stil staan, is dat het onderhouden of wassen van een auto ook belastend is voor het riool. Van der Velden Rioleringsbeheer bezoekt en onderhoudt wasstraten en autogarages daarom regelmatig om ondernemers te ontzorgen.

In nieuwbouwwijken mogen bewoners hun auto vaak niet op hun eigen oprit wassen vanwege vervuiling. Wasstraten schieten daarom als paddenstoelen uit de grond. Menno van den Bosch, Assistent Manager Inzameling & Verwerking bij Van der Velden Rioleringsbeheer in Buren: “Omdat er heel wat auto’s per dag door een wasstraat rijden, moet de installatie voorzien zijn van een slibvanger en olie-afscheider. Een slibvanger moet het zand en vuil van de auto’s opvangen en een olie-afscheider vangt olie en vuil water op. Meten is weten zeg ik wel vaker. Daarom voeren we frequent onderhoud uit op basis van de vuillast zodat een wasstraat niet stil komt te liggen.”

Kostentechnisch interessant
De wet- en regelgeving voor autogarages en wasstraten is complex. Van der Velden probeert samen met de klant een optimale samenwerking te creëren. Van den Bosch: “Ons gezamenlijke doel is dat we werken conform de eisen van de wet en alles correct rapporteren. Afhankelijk van de grootte van een wasstraat of garage, komen we langs op basis van vervuiling. Zo kan het voor komen dat we bij de ene klant jaarlijks komen en bij de andere veel vaker. Dat bespreken we samen met de ondernemer om het ook kostentechnisch interessant te maken voor bijvoorbeeld kleinere garages.”

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug