• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Digitaal rioleringsbeheer voor DAF Trucks Eindhoven

Van papieren tekeningen naar digitaal beheersysteem

Van der Velden Rioleringsbeheer is al meer dan 25 jaar werkzaam voor DAF Trucks in Eindhoven. Waar het begon met het oplossingen van storingen, is het dienstenpakket de afgelopen decennia flink uitgebreid. “Zo doen we vervangingswerk, inspectie van diverse afscheiders, helpen we met het certificeren van olie/benzine-afscheiders en wordt jaarlijks ca. 5 km riool preventief geïnspecteerd”, aldus Mari van de Ven, vestigingsmanager bij Van der Velden Rioleringsbeheer Eindhoven.

Al met al heeft dit omvangrijke fabrieksterrein twintig kilometer aan riool en zijn er op het terrein meer dan dertig afscheiders geplaatst. Van de Ven: “Het ondergrondse netwerk werd in het verleden vastgelegd op papieren tekeningen, gemaakt door degene die het riool had ontworpen. Om goed in kaart te brengen hoe het gehele gebied eruitziet, zijn wij alle gegevens aan het verzamelen in een digitaal rioleringsbeheersysteem. Een flinke klus, want deze tekeningen liggen verspreid over verschillende afdelingen of zijn door de jaren heen zoek geraakt.”

Digitaal rioleringsbeheersysteem geeft inzicht
Om de basis van het systeem te leggen, worden camera-inspecties van het riool uitgevoerd. “De informatie inclusief videobeelden worden aan het beheersysteem toegevoegd, zodat je precies kunt zien wat de status van alle rioolstrengen is. Inspectieputten worden met GPS ingemeten en ook aan het systeem gekoppeld. Op die manier kun je straks met behulp van dit handige digitale systeem een bepaald deel van het rioolstelsel aanklikken, beoordelen wanneer de laatste inspectie uitgevoerd is en bekijken of er herstelmaatregelen zijn doorgevoerd. Daarnaast kun je met dit complete overzicht toekomstige vervangingen vroegtijdig signaleren en er in de financiële jaarplanning rekening mee houden”, aldus Van de Ven. 

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug