• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Rioolrenovatie s4reno mainliner hoofdriool riolering

Rioolrenovatie zonder overlast in Wijk bij Duurstede

Maandagochtend 4 april, vroeg in de ochtend arriveert Van der Velden Renovatietechnieken B.V. met een compleet “reline” team in Wijk bij Duurstede in de Peperstraat en de Plantsoensteeg voor een rioolrenovatie.

Rioolrenovatie s4reno mainliner hoofdriool riolering

Voorafgaand aan deze rioolrenovatie is twee weken daarvoor "ook op maandagochtend" het riool in beide straten gefreesd. Met frezen van het riool wordt bedoeld, dat we van binnenuit met een frees "uitgerust met een camera" het riool ingaan om daar oneffenheden en ingegroeide wortels weg te frezen, dit gebeurd ter voorbereiding van de rioolrenovatie.

Deze ochtend wordt het riool vanuit onze vestiging Van der Velden Rioleringsbeheer Utrecht B.V. eerst grondig gereinigd, waarna de aanvoerleidingen worden afgesloten met een afsluiter. Hierna wordt het overgebleven water uit het riool gezogen en kan de inspecteur met zijn hyper moderne camera het riool in om een laatste inspectie uit te voeren en de inlaten in kaart te brengen, die straks na de renovatie weer moeten worden open gefreesd.

Ondertussen vinden er in de Peperstraat de voorbereidingen plaats voor het renoveren zelf. Onze voertuigen worden opgesteld net voor de betreffende putten, waardoor straks de liner naar binnen kan worden getrokken. De werkplek wordt keurig afgezet, zodat er niemand per ongeluk in de put kan vallen.

Zodra de inspecteur het sein geeft gereed te zijn, kan de renovatieploeg van Van der Velden Renovatietechnieken B.V. aan de slag. Eerst wordt er met behulp van het reinigingsvoertuig een staalkabel door het te renoveren riool getrokken. Deze kabel is nodig om de liner door het riool te trekken. Nu de liner in het riool zit, wordt de UV-Lichttrein in stelling gebracht. De liner wordt op druk gezet, zodat deze mooi tegen de wand wordt aangedrukt, vervolgens wordt de lichttrein langzaam door de liner getrokken, waardoor deze uithardt. Beter dan nieuw!

Zo’n 5 uur nadat het team is aangekomen in de Peperstaart in Wijk bij Duurstede is het riool gerenoveerd met onze S4reno MainLiner®. Het gaat hier om een liner “kous” gebaseerd op een glasvezeldrager die geïmpregneerd wordt met polyester- of vinylestherhars, welke wordt uitgehard met UV-Licht.

Perfect getimed, komt onze eigen freesunit de straat inrijden, deze neemt de plek in van onze reline voertuigen, die snel doorgaan naar de Plantsoensteeg. De vakbekwame monteur freest de door inspecteur vastgestelde inlaten weer open en het riool kan tegen het eind van de dag weer worden vrijgegeven.

Zo voert Van der Velden rioleringsbeheer binnen 1 dag, zonder graaf-, hak-, en/of breekwerk, dus zonder overlast een rioolrenovatie uit, in het voetgangersgebied van Wijk bij Duurstede.

De werkzaamheden zijn in overleg met de gemeente zorgvuldig en speciaal op de maandagen gepland, omdat de winkels in de Peperstraat dan gesloten zijn. Voor meer informatie inclusief twee video’s verwijzen we u graag naar: http://www.vandervelden.com/diensten/renovatie/s4reno-mainliner

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug