• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Nieuwe hemelwaterafvoeren voor ‘Terminus Gebouw’.

Tegenover Station Holland Spoor in Den Haag staat het voormalige Belastingdienst kantoor, het ‘Terminus Gebouw’, vernoemt naar het voormalige ‘Grand Hotel Terminus’, wat in 1974 haar deuren moest sluiten en daarna is gesloopt.

Van der Velden Rioleringsbeheer Rotterdam B.V. heeft voor het ‘Terminus gebouw’ de opdracht gekregen om alle inpandige hemelwaterafvoeren te vervangen. In totaal gaat het om 550 meter PE leidingen. Een enorme klus, zeker gezien de hevige stortbuien van de laatste weken.

'Terminus gebouw'; Het betreft een complex van gebouwen dat in verschillende perioden vanaf 1978 is gebouwd. Een groot deel van het gebouw van bijna 14.000 m2 staat sinds enkele jaren leeg. De locatie is door de uitstekende OV-verbindingen en nabijheid van dagelijkse en stedelijke voorzieningen interessant voor vele functies waaronder wonen. De locatie, aan de rand van Schilderswijk en tevens de entreefunctie van de locatie naar de stad vragen om een daarbij passende invulling. De grootte van het gebouw vraagt om invulling met meer dan één functie. De leegstand van het gebouw heeft veel impact op de omgeving, maar belangrijker, biedt veel nieuwe kansen voor de stad.

De afgelopen jaren zijn er veel plannen geschreven om invulling te geven aan deze locatie. Het laatste plan van de gemeente Den Haag in samenwerking met CapNeuf lijkt het meest voor de hand liggend. Het plan bestaat o.a. uit 10.000 m2 studentenhuisvesting, gecombineerd met retail en horeca op de begane grond voor 2.000 m2 en een huisvestingsdeel met bijna 300 onzelfstandige wooneenheden.

Het complex wordt momenteel opgeknapt onder het beheer van een zogeheten Landelijk Account. Van der Velden Rioleringsbeheer heeft met hen een landelijke samenwerkingsovereenkomst voor alle soorten van werkzaamheden aan het rioleringsstelsel en aanverwante zaken zoals pompputten, vet- en olieafscheiders. Door de landelijke dekking en het totaalpakket wat Van der velden kan aanbieden heeft een Landelijk Account, altijd een betrouwbare partner in de directe omgeving van het vastgoed dat zij in beheer hebben.

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug