• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Leidingrenovatie voor het eerst toegepast op binnenvaartschip.

De Wendy Dua lag voor een ander klusje bij scheepswerf De Toekomst in Waspik, maar de leidingrenovatie kan vrijwel overal waar een kleine vrachtwagen bij het schip kan staan worden gerealiseerd en is binnen enkele uren klaar.

Kees Burger is actief in de reparatie aan boord van schepen. In de loop der jaren heeft Burger een flinke klantenkring opgebouwd en zo hoorde hij allerlei problemen aan boord van schepen voorbij komen. Met zijn creatieve geest en technisch inzicht probeert hij deze problemen op te lossen. Hoe simpeler de oplossing, hoe beter.

Zo kwam de familie Verboom van de Wendy Dua, een van de trouwe klanten van Kees Burger met de vraag of hij een oplossing had om de ontluchting/overloop van de ballasttank te kunnen repareren, die van binnenuit was gaan corroderen. De oorzaak hiervan was dat de Wendy Dua vaak wordt geballast, dit vanwege het vaartraject en de ladingen die zij vaart. 

Als de ballasttank vol is, zou het water via de lekkende ontluchting achter de betimmering van de roef kunnen komen, met alle problemen van dien. De betimmering wegslopen en een nieuwe leiding plaatsen is een optie, maar de impact van zo’n reparatie is enorm. Buiten de tijd die nodig is om de betimmering te verwijderen, de leiding weg te branden of slijpen, de nieuwe leiding vastlassen en de betimmering weer plaatsen, al dan niet voorzien van een nieuw behang, geeft dit ook, ondermeer door de benodigde manuren, een financieel nadeel.

Kees Burger is na het horen van dit probleem, gaan zoeken naar een andere oplossing en kwam al snel uit bij Van der Velden Renovatietechnieken B.V., onderdeel van Van der Velden Rioleringsbeheer uit. 

Kees Burger: "Bij Van der Velden hebben ze een techniek "Leidingrenovatie met S4reno HomeLiner®" ontwikkeld waarbij oude, lekkende of kapotte leidingen gerepareerd kunnen worden, zonder dat de leiding blootgelegd hoeft te worden en er een deel vervangen zou worden. Zij zijn gespecialiseerd in het herstellen van leidingsystemen, als vervangen te complex of nagenoeg onmogelijk wordt. Als deze techniek toegepast zou kunnen worden aan boord van een binnenvaartschip, zou dit het probleem tegen minder kosten en minder verlette tijd kunnen oplossen."

Kees Burger, de familie Verboom & Van der Velden hebben gezamenlijk het probleem bekeken, uitvoerig besproken, een plan van aanpak samengesteld en vervolgens naar alle tevredenheid uitgevoerd.

Van der Velden Rioleringsbeheer is op dit moment met de S4reno HomeLiner® als enige in Nederland KOMO-gecertificeerd volgens de BRL 5217 met leidingrenovatie van binnenriolering en leidingen en voor zover bekend is dit de eerste keer dat deze methode aan boord van een binnenvaartschip is toegepast.

De Wendy Dua lag voor een ander klusje bij scheepswerf De Toekomst in Waspik, maar de leidingrenovatie kan vrijwel overal waar een kleine vrachtwagen bij het schip kan staan worden gerealiseerd en is binnen enkele uren klaar.

Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.vandervelden.com/diensten/renovatie/s4reno-homeliner

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug