• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Moerriool Arnhem reinigen en inspecteren.

Herstel Arnhems moerriool complexe klus

Het moerriool is de belangrijkste ader van het Arnhemse rioleringsstelsel en dateert van voor 1900. Ook bijzonder is de unieke constructie: gemetselde gewelven op een betonnen onderkant (banketten), met in het midden de stroomgoot. Vanwege verzakkingen benaderde de gemeente Arnhem Van der Velden Rioleringsbeheer met het verzoek het moerriool te reinigen en inspecteren.

Door het gewicht van de gewelven zijn er holle ruimtes ontstaan tussen de banketten en de goot. Bij hevige regenval is de stroming in het riool zo sterk, dat het zand onder de banketten wegspoelt. Hierdoor zijn verzakkingen ontstaan, die flinke scheuren in de constructie hebben veroorzaakt. Ruud Wtenweerde, Vestigingsmanager bij Van der Velden Rioleringsbeheer Arnhem: “Acuut ingrijpen was noodzakelijk. Van der Velden Rioleringsbeheer heeft daarom in de nachtelijke uren het stelsel gereinigd en in beeld gebracht.”

Definitief herstellen
Naar aanleiding van de door Van der Velden Rioleringsbeheer aangereikte informatie, heeft de gemeente Arnhem het moerriool op de twee meest kritieke locaties gestabiliseerd. Momenteel is de gemeente druk bezig het hele stelsel definitief te herstellen. Wtenweerde: “Een complexe klus waarbij onze expertise weer een belangrijke rol zal spelen.”

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug