• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Van der Velden werkt samen met The Green Village

Duurzaamheid staat bij Van der Velden Rioleringsbeheer hoog in het vaandel. De samenwerking met ‘Living Lab For Sustainable Innovations’ The Green Village is hieruit voortgekomen. The Green Village is een proeftuin voor duurzame innovaties, gelegen op de campus van TU Delft.

In de praktijk betekent deze samenwerking dat wij betrokken zijn bij projecten rondom hemelwaterinfiltratie. Hemelwaterinfiltratie is belangrijk, omdat op dit moment door verstening het water direct in het riool komt. Voor de natuur en het grondwater is het beter als het regenwater langzaam in de grond trekt. Een belangrijke vraag bij zulke innovaties is: hoe zit het met het onderhoud? Want het is wel zo fijn als een goede en duurzame innovatie ook goed en duurzaam te onderhouden is. Zo heeft Van der Velden Rioleringsbeheer met een standaard rioolinspectie Bufferblocks gecontroleerd.

Daarnaast zijn we onlangs ook langs geweest op de Green Village te Delft om een inspectie uit te voeren van de Urban Rainshell infiltratie en filtervoorziening alsook van de DSI® voorziening. Wij hebben de leiding eerst vervuild geïnspecteerd en hierna gereinigd en nogmaals geïnspecteerd. Uit de test bleek dat een haaks t-stuk het reinigen bemoeilijkte. Het advies luidt dan ook om voldoende reinigingspunten aan te leggen van het gebruik van haakse t-stukken uit te sluiten, zodat het systeem beter toegankelijk is voor onderhoud.  

Van der Velden Rioleringsbeheer helpt op deze manier mee aan nieuwe innovaties rondom hemelwater, waardoor de riolering ontlast wordt.   

Wilt u meer weten over duurzaamheid bij Van der Velden Rioleringsbeheer? Kijk dan hier.