• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Van der Velden Rioolrenovatietechnieken renoveert 12 kabelmantelbuizen in Burgemeester Peterssluis

Onze landelijke vestiging Rioolrenovatietechnieken heeft 12 kabelmantelbuizen gerenoveerd in de Burgemeester Peterssluis te Bergen op Zoom. Dit is gedaan in opdracht van en in samenwerking met de firma Istimewa, dat betrokken is bij de aanbesteding en uitvoering voor de renovatie van de Burgemeester Peterssluis.  

In het complex zijn aan beide zijden van de sluis putten van 10 meter diep die, via mantelbuizen onder de sluis door, met elkaar verbonden zijn. Om in de toekomst lekkages uit te sluiten was het nodig om hierin bescherming aan te brengen.

Eerst zijn de bestaande kabels verwijderd waarna Van der Velden Rioolrenovatietechnieken de mantelbuizen kon voorzien van een liner. De inbouw was bijzonder vanwege de bereikbaarheid en de daarmee samenhangende lastige inbouwomstandigheden, de leidingen liggen namelijk tien meter onder de sluiskolk door.

De klus is binnen de gestelde tijdstermijn uitgevoerd waardoor de kabels weer aangesloten konden worden en de energievoorziening voor het achterliggend industriegebied gewaarborgd kon worden.  

Dit project heeft laten zien dat er nog veel nieuwe mogelijkheden zijn voor de toepassing van linertechnieken.