• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Van der Velden Rioleringsbeheer bezoekt circulaire evenementen

Onze directeurs Jeroen en Walter van der Velden Jonkers bezoeken deze week beiden een duurzaamheidsevenement, net zoals veel van onze vestigingsmanagers ook doen. Dit in het kader van de Week van de Circulaire Economie. Daarbij staan samenwerken en nadenken over circulaire oplossingen centraal.

“Veel familiebedrijven spelen in op circulaire economie”, gaf staatssecretaris Vivianne Heijnen maandag tijdens de opening van de Nationale Conferentie Circulaire Economie in Zwolle aan. Dit omdat deze bedrijven volgens haar van oorsprong meer nadenken over de lange termijn.

Verankerd
Iets dat zeker geldt voor Van der Velden. Wij hebben duurzaamheid en circulariteit als bedrijf in ons DNA verankerd zitten. Inzet was om tijdens deze week kennis op te doen en ideeën op het gebied van circulariteit uit te wisselen.

Walter was daarom aanwezig in Zwolle, samen met Duurzaamheidsadviseur Job Allemekinders. Zij bezochten twee break-out sessies. Een daarvan ging bijvoorbeeld over watermanagement. Wij proberen daarbij onze afvalwaterstromen zo veel als mogelijk te hergebruiken. Onder leiding van Bas Nanninga namens de Unie van Waterschappen werd volop nagedacht over het opnieuw inzetten van afvalwaterstromen.


Walter van der Velden Jonkers en Job Allemekinders in Zwolle

Prijzen

In Zwolle werden verder de Circular Awards 2023 uitgereikt. Deze jaarlijkse prijzen zijn bedoeld om circulaire initiatieven een extra steun in de rug te geven. Provincie Gelderland won in de categorie Public met circulair delven, Zeeman met het Resale concept (Business Large) en PeelPioneers uit Den Bosch (Business Small).

Jeroen zag gelijktijdig in Tilburg bij Capi Europe, op een steenworp afstand van onze vestiging daar, hoe Roef (publieksprijs) en Refurb battery (juryprijs) de Brabantse winnaars van de Circulaire Innovatie Top 20 werden.

De jury bestond uit onder meer gedeputeerde Anne-Marie Spierings, die benadrukte hoe belangrijk ook het samenwerken tussen bedrijven is om tot circulaire oplossingen te komen.

BouwBeurs
Ook staan we nog tot en met 10 februari dagelijks op de BouwBeurs, waar circulaire bedrijfsvoering een belangrijk thema is. Lees daarover ons eerdere bericht.