• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Van der Velden praat mee over emissievrije Bossche binnenstad

Duurzaamheidsadviseur Job Allemekinders gaf maandag namens Van der Velden Rioleringsbeheer tekst en uitleg over de drie elektrische storingsbussen die namens ons bedrijf in Den Bosch, Amsterdam en Groningen rondrijden. Hij deed dit tijdens een netwerkevent voor de Bossche Green Deal in het Bossche stadhuis.

Gemeente Den Bosch en verschillende bedrijven, waaronder Van der Velden Rioleringsbeheer, tekenden in oktober 2021 al voor deze deze Green Deal. Hierin zijn afspraken vastgelegd over duurzame mobiliteit. Tientallen Nederlandse binnensteden krijgt per 2025 een zero-emissie zone.

Van der Velden levert in veel van deze binnensteden – waaronder in Den Bosch - diensten aan bijvoorbeeld woningcorporaties en lokale horeca. Het instellen van deze zones levert grote uitdagingen op. In samenwerking met de gemeente en de aangesloten bedrijven gaan we deze uitdaging aan en stimuleren innovatie. Zo houden we onze dienstverlening toekomstbestendig.

Maandagochtend stond vooral in het teken van elkaar ontmoeten, bijpraten over de ontwikkelingen sinds het ondertekenen van de Green Deal en leren van de uitdagingen die het verduurzamen oplevert. Het event geeft daarmee invulling aan de SDG’s en SDG 9 in het bijzonder.

Hoewel onze elektrische bussen erg stil en uiteraard duurzaam zijn, heeft ook Van der Velden enkele lessen geleerd. Zo wordt bij nieuwere elektrische storingsbussen voor een andere inrichting gekozen vanwege de beperkte ruimte. Ook blijft het relatief hoge gewicht van elektronische voertuigen een punt van aandacht.

Naast Van der Velden waren maandag ook bedrijven uit de sociale huursector en verschillende bouwbedrijven aanwezig om hun ervaringen op duurzaamheidsgebied te delen. “We moeten het toch samen doen”, onderstreepte de ook aanwezige Bossche wethouder Roy Geers het doel van de bijeenkomst nog maar eens.