• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Van der Velden neemt duurzaamheidsadviseur aan

duurzaamheidsaviseur
Als wij kijken naar groei en ontwikkeling van Van der Velden, zien wij dit in het licht van duurzaamheid. Wij geloven dat bijdragen aan een duurzame wereld van het grootste belang is voor de wereld van vandaag en morgen. Hier zetten wij ons met hart en ziel voor in. Dit heeft zich ook vertaald in het introduceren van een nieuwe rol als duurzaamheidsadviseur. Wij stellen u graag voor aan onze nieuwe aanwinst.

Wie ben je?
Mijn naam is Job Allemekinders en ik woon in Vlijmen. Ik ben een echte teamspeler en dat doe ik ook in mijn vrije tijd op het basketbalveld. Samen bereik je meer dan alleen. Mijn achtergrond is financieel, maar ik heb altijd de ambitie gevolgd om duurzaamheid in mijn werk te integreren. In mijn loopbaan heb ik dan ook stappen gezet om steeds meer naar duurzaamheid toe te bewegen. Zo ben ik vanuit het MKB overgestapt naar MVO Nederland en heb ik het afgelopen jaar de Master Circulaire Economie gevolgd. Met mijn nieuwe functie bij Van der Velden kan ik dan ook zeggen dat duurzaamheid op #1 staat en ik mijn financiële ervaring meeneem in mijn rugzak.  

Waarom Van der Velden?
Ik heb voor Van der Velden gekozen vanwege de missie die ze uitdraagt, namelijk “Van der Velden Rioleringsbeheer is de moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening in de (afval)waterketen.” Ook heeft de intrinsieke motivatie van Walter van der Velden Jonkers mij geïnspireerd. Hij ziet namelijk duurzaamheid als randvoorwaarde in het nieuwe ondernemerschap. Ik deel zijn overtuiging. Als je nu niet instapt, dan mis je de boot. Daarnaast kijkt Van der Velden ook breder dan alleen naar het milieu. Zo is er ook aandacht voor menselijk kapitaal waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geboden wordt. Ik zie veel kansen voor Van der Velden om te innoveren en duurzaamheid verder uit te dragen.  

Wat ga je precies doen?
De rol van duurzaamheidsadviseur is als het ware nog een leeg canvas. Het is aan mij om deze samen met Walter en andere collega’s in te kleuren. Van der Velden heeft het SDG charter ondertekend waarbij het bedrijf inzet op het bijdragen aan de 17 werelddoelen. Wat hierbij centraal staat is dat ik hier direct impact op ga maken, en het liefst zo veel mogelijk. Om dit te bereiken ga ik anderen verbinden, inspireren en enthousiasmeren. Een concrete actie die ik met Rob van der Werf (QSHE manager) ga uitvoeren is het bemachtigen van het certificaat van de CO2-prestatieladder niveau 5. Hiermee zet Van der Velden in op co2-reductie binnen en buiten de organisatie.