• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Onderhoud rioleringsstelsel met speciaal ontwikkelde app

Onze vestiging in Almelo heeft van de gemeente Zwolle opdracht gekregen voor reiniging en inspectie van riolering, pompen en gemalen, bijzondere constructies, zinkers en knelpunten. De gemeente Zwolle heeft hiervoor een speciale app ontwikkeld waarin de geplande en uitgevoerde werkzaamheden worden vastgelegd. De uitvoering is 18 mei gestart.    

Op het moment dat de monteurs aankomen in de gemeente Zwolle wordt de app geactiveerd. Er verschijnt een scherm met plattegrond waar het stelsel met te reinigen en/of inspecteren strengen en objecten zijn aangegeven. De uit te voeren strengen en objecten zijn voorzien van een kleur (rood of geel). De monteur weet real-time waar hij zich bevindt door GPS. Als hij de betreffende streng of het object selecteert, verschijnt de benodigde informatie.  

Werkwijze app
Als de monteur de betreffende streng of het object selecteert verschijnt de benodigde informatie middels een pop-up, zoals strengcode, putnummers, strenglengte en bob’s.    

Als objecten of strengen gereinigd en/of geïnspecteerd zijn, dan kan de monteur de status ervan aanpassen en kleurt het object of de streng groen. Daarnaast is de voortgang van de werkzaamheden op afstand te volgen door zowel de opdrachtgever als Van der Velden door middel van een dashboard.                     

Onze monteurs geven aan dat het werken met deze app gebruikersvriendelijk is en dat alle benodigde informatie erin staat. Er is vrijwel geen werkvoorbereiding nodig om dit uit te voeren. Tenslotte is ook opdrachtgever gemeente Zwolle zeer tevreden over de samenwerking met Van der Velden.