• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Mooi project aan een bijzonder riool in Arnhem.

Teijin Aramid te Arnhem produceert synthetische garens, vezels en laminaten die gebruikt worden voor diverse doeleinden zoals hitte- vlamwerende- en snijwerende kleding en producten, maar ook bijzonder sterke touwen, kabels en netten. Een voorbeeld van de toepassingen zijn beschermende vesten voor militairen en politie. Het bedrijf is gevestigd op een industrieterrein in Arnhem wat van vroeger uit bekend is als het Akzo terrein. Ook Akzo produceerde hier vroeger al garens. Heel veel Arnhemmers hebben hier gewerkt. Uniek aan deze fabriek is het eigen riool dat door diverse wijken - dwars door Arnhem - naar de Rijn loopt. 

Uit camera-inspectie is gebleken dat er aan de stroomprofielen en bordessen van de rioolputten van dit stelsel een en ander mankeerde. Om een goed beeld te krijgen van de putten en de werkzaamheden is als eerste een inventarisatie uitgevoerd. Hierbij werd met name ook de situatie ter plaatse goed beoordeelt. Doordat het riool dwars door Arnhem loopt, heb je te maken met werkzaamheden in rijbanen, verkeersdrukte, geparkeerde auto’s enzovoorts. De goede samenwerking die Van der Velden heeft met de gemeente Arnhem kwam hierbij goed van pas. Na het offertetraject en verkrijgen van de opdracht konden we daardoor op een veilige en vakkundige manier goed voorbereid aan de slag.  

Vanuit veiligheidsoogpunt werden natuurlijk steeds de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen en verkeersmaatregelen getroffen. Denk hierbij ook aan de inzet van de veiligheidsapparatuur voor het veilig werken in riolen. Als dat allemaal voor elkaar was werd als eerste het riool afgesloten en de put met hoge druk water gereinigd. Eventuele losse delen in de put werden verwijderd, grote gaten gedicht, oneffenheden afgewerkt met een speciale mortel en de putsschacht gestukt met cement. Daarna werd de put en schacht behandeld met een primer en als laatste de gehele put afgewerkt met een speciale coating. Hierdoor behoren lekkages tot het verleden en zullen de putten voor lange tijd weer naar behoren functioneren.