• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Minder kosten én een bijdrage aan het milieu: een win-win situatie!

Warmte energie via een dubbelwandige spiraal overdragen aan koud leidingwater en zo de stookkosten verlagen, daar heeft Van der Velden rioleringsbeheer wel oor voor!  

In het voorjaar van 2019 zijn we, in opdracht van allround technische dienstverlener ITBB, aan de slag gegaan met het uitvoeren van camera-inspecties. Dit omdat er steeds verstoppingen waren, en de klant graag het achterliggende probleem wil weten. Daar stuitte we met de camera direct op rubberen flapjes welke in een WTW-systeem zitten. Nadien zijn er 5 rapportages opgesteld en hebben we de klant kunnen overtuigen van onze professionele werkwijze. Al snel werd ons gevraagd de WTW-systemen te vervangen.  

Afgelopen zomer zijn we gestart  met de zogeheten Easy Drain WTW-systemen in de badkamers van 20 singelwoningen in Groningen. Voor Van der Velden de eerste keer dat wij met dit mooie systeem mogen werken.  

Wat doet het Easy Drain WTW-systeem?
Dit systeem zorgt ervoor dat het warme water, wat normaal direct verloren gaat in het riool, via een dubbelwandige spiraal wordt overgedragen aan het koude leidingwater. Dit voorverwarmde water gaat vervolgens naar de CV-ketel, boiler of direct naar de mengkraan van de douche. Zo bespaar je geld én stookkosten.  

Het resultaat
Het project is inmiddels geheel afgerond. In totaal hebben we 20 warmtewisselaars vervangen. De berichten van de bewoners zijn zeer positief, zij kunnen eindelijk weer gewoon douchen zonder dat de badkamer blank komt te staan.