• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Kun je met een drone door het riool vliegen?

Misschien een niet voor de hand liggende combinatie: drones en riolering. Toch is Van der Velden Rioleringsbeheer hier al een tijdje mee bezig en gaat zij – in samenwerking met de Gemeente Arnhem - op maandag 8 juli met een drone testen in het  historische Arnhemse moerriool.

De ontwikkeling van drones gaat wereldwijd razendsnel en de professionele indoor-drone waarmee men in Arnhem gaat testen, zou zo maar eens voor een kleine revolutie op de riolerings-inspectiemarkt kunnen gaan zorgen. Vestigingsmanager Ruud Wtenweerde van Van der Velden Rioleringsbeheer Arnhem vertelt: “We denken dat de techniek van de laatste generatie indoor-drones goed genoeg is, om ook onder zware omstandigheden, zoals in het riool, in te kunnen zetten. Belangrijkste voordeel van de drone ten opzichte van traditionele inspectie-camera’s is tijdwinst. Met een drone is tot 25% tijdwinst te behalen.

De Zwitserse indoor-drone waarmee getest gaat worden, is speciaal ontwikkeld voor inspectiewerkzaamheden op lastige plaatsen. Het apparaat is o.a. voorzien van 4k camera & voorzien van een carbon kooiconstructie en daarmee bestand tegen een stootje. De diameter van de drone bedraagt 38 cm.  Op langere termijn verwacht Ruud Wtenweerde dat de drones kleiner zullen gaan worden en daarmee nog breder inzetbaar.