• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Gift Van der Velden Rioleringsbeheer aan Das&Boom zeer welkom

Al bijna 40 jaar lang vangt Das&Boom hulpbehoevende dassen op. Ze verblijven dan in de opvangruimte in de kelder onder de kantoorruimte van Das&Boom in Beek-Ubbergen. Gewonde dassen en ook veel jonge verweesde dasjes worden geholpen. Die jonge dassen hebben hulp nodig, omdat ze vaak hulpeloos achterblijven als hun moeder wordt doodgereden. Als ze erg jong zijn, begin april, moeten ze de eerste tijd worden geflest in de intensive care afdeling. Daarna moeten ze wennen aan vast voer.
Als alles goed gaat kunnen de dieren na een paar weken naar grotere verblijven in de kelder, waar ze zelf rond kunnen lopen. Ze krijgen daar veel natuurlijk materiaal aangeboden zoals takken met bladeren, bosgrond en vermolmd hout. Dat wordt dagelijks ververst, zodat ze daarin steeds kunnen zoeken naar insecten, een deel van hun natuurlijk voedsel.  
Das&Boom maakt het de dassen zoveel mogelijk naar de zin, maar het wordt pas echt leuk als er andere jonge dassen bijkomen, dassen zijn groepsdieren. Al met al zitten die jonge dassen een paar maanden in de opvang, voordat ze groot genoeg zijn om uitgezet te kunnen worden. Jaarlijks zijn dat er tegenwoordig vaak meer dan twintig.

De opvangkelder van Das&Boom was vooral vroeger erg geschikt voor dassen (donker, koel en rustig) maar tegenwoordig helaas ook vaak erg vochtig. De bijdrage van Van der Velden Rioleringsbeheer komt dan ook erg goed van pas voor Stichting Das&Boom, daarmee kunnen zij namelijk een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: het laten installeren van een voorziening, om dit vochtprobleem op te lossen (balansventilatiesysteem). De dassen en ook de vrijwilligers zijn daar erg blij mee zijn.