• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Drone-inspectie duiker levert fraaie beelden op

Gemeente Veendam wil een parkeerplaats uitbreiden waar een duiker gelegen is. De waterschap wil de duiker verwijderd hebben, maar de gemeente liever niet. Tijd dus voor een quickscan om de staat van de duiker te bepalen en vanuit daar een plan van aanpak te maken.

Door de inzet van een drone-inspectie kunnen we een quickscan uitvoeren; hierdoor kun je een inspectie uitvoeren zonder de kosten van afsluiten, leegpompen, reinigen om dan tot inspecteren over te kunnen gaan. 
  
Voor deze quickscan werken wij samen met H2O-Drones, zij hebben ter plekke een korte uitleg gegeven over de drone aan alle aanwezigen: Gemeente Veendam, Gemeente Midden-Groningen en geïnteresseerde partijen binnen de provincie. Een half uur later lag de drone in het water en zo begon de inspectie en demonstratie. 
Deze eerste inspectie is uitgevoerd met de sonar camerakop, waar we nog even aan moeten wennen wat betreft beeldmateriaal, maar waar we al snel de vissen voorbij de camera zien zwemmen. 
Het getrainde oog kan alles zien wat nodig is: uitrekenen hoeveel slib er op de bodem ligt en of er scheuren/breuken zichtbaar zijn.

Na de eerste scan is een HD camera gemonteerd op de drone en ging hij voor de tweede keer in de duiker.   Deze camera is te vergelijken met de HD camera's die we met reguliere inspecties gebruiken en levert een haarscherp beeld.

Een mooi project waar we op eenvoudige wijze en kostentechnisch aantrekkelijke manier de huidige staat van de duiker in kaart hebben kunnen brengen.