• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Drone doet onderzoek in het riool

Onlangs heeft Van der Velden rioleringsbeheer in Arnhem een test gedaan om het riool te inspecteren met behulp van een drone. De proef werd gehouden in het historische Moerriool van Arnhem en namens de gemeente was Erik Laurentzen aanwezig.

Het antwoord op het ‘waarom’ van deze test kan gevonden worden in de huidige manier van werken, er worden op dit moment tv-bussen met inspectierobots voorzien van camera’s ingezet om rioolstelsels te inspecteren.  

In het kader van snelheid en om het werk makkelijker te maken wil  Van der Velden rioleringsbeheer een innovatieve techniek inzetten: de drone, testen of de drone in de toekomst gebruikt kan worden voor rioolinspectie. Het antwoord op de vraag of dit kan is: zeker! De test is zeer geslaagd, dat hebben we mogen bekijken en beoordelen. De kwaliteit van het beeld is met 4K ontzettend scherp.  

Beelden vanuit de inspectiecamera (huidige techniek)

Beelden vanuit de drone (potentiële nieuwe techniek)

Kan de drone op dit moment de huidige inspectiecamera’s vervangen? Dat is op dit moment nog aan de vroege kant. Er moet eerst verder bekeken worden wat de toepasbaarheid is in combinatie met bijvoorbeeld locatiebepaling en metingen. De drone is al wel direct inzetbaar om een eerste indruk van de staat van een riool op te doen middels een QuickScan. Van der Velden rioleringsbeheer gaat de drone techniek de komende periode verder ontwikkelen en indien u graag meer informatie wenst of interesse heeft in een Quicksan dan kunt u contact met ons opnemen.   

 Tip: Omroep Gelderland was bij de test en schrijft er het volgende over: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2414798/VIDEO-Drone-doet-onderzoek-in-het-riool.