• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Compleet rioleringsbeheer bij BASF in Utrecht

Onze vestiging Utrecht en ons Adviesbureau werken samen aan het rioleringsbeheer bij BASF in Utrecht. Het bedrijf heeft het complete pakket van rioleringsbeheer: dat wil zeggen dat het complete beheer van de riolering bij Van der Velden ligt. “Veiligheid staat voorop,” aldus Freddy Verhoeven, manager Adviesbureau.

De samenwerking tussen Van der Velden en BASF begon in 2018, toen er een totale inspectie werd gedaan door onze vestiging in Utrecht. Een medewerker van het adviesbureau trad op als projectleider en was wekelijks op de werklocatie om de werkzaamheden te begeleiden en de inspectiekwaliteit te controleren. “Hieruit kwamen vervolgwerkzaamheden, die we in een tijdspanne van 2 jaar hebben opgelost,” zegt vestigingsmanager André van der Wel. “De inspectiebeelden zijn ook bekeken door het Adviesbureau en hier hebben zij een beheersplan van gemaakt. Zo is het binnenkort ook tijd voor de tweede inspectie.”

Duurzame toekomst
Het werken op BASF is een mooie klus beamen André en Freddy. Net als bij Van der Velden staat veiligheid hoog in het vaandel. De werkzaamheden worden ingepland en met BASF samen voorzien van de juiste vergunningen en veiligheidsvoorschriften. Per sectie en afdelingen worden de veiligheidsmaatregelen doorgenomen met BASF en het team van Van der Velden. Dit vergt een goede voorbereiding om de doorgang van het proces te waarborgen. Voor BASF en Van der Velden is het credo dan ook ‘alles gebeurt veilig, anders gebeurt het niet.’

Start werkzaamheden
De inspectieronde start in oktober gaat minimaal 6 weken duren. De leidingen worden vooraf gereinigd door het bedrijf Reym, gespecialiseerd in industriële reiniging. Aansluitend wordt de leiding geïnspecteerd door Van der Velden Utrecht en beoordeeld door het Adviesbureau. De informatie wordt in het rioleringsbeheersysteem Kikker ingeladen en hieruit volgt dan een beheersplan voor de komende jaren welke besproken wordt met BASF.

De samenwerking met BASF resulteert in een goed beheer van het rioolstelsel en de borging van het proces voor de voortgang van het bedrijf.