• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

CO2-uitstoot met 62 ton verminderd door verduurzaming vestigingen

Onze vestigingen in Arnhem, Heerlen en Tilburg zijn afgelopen week verduurzaamd. Zo zijn er in totaal 216 zonnepanelen geïnstalleerd. Daarnaast is de verlichting vervangen door duurzame led verlichting. Beide maatregelen zorgen ervoor dat we jaarlijks 62 ton CO2 -uitstoot minder gaan uitstoten. Dit is vergelijkbaar met de CO2-opname van 5 hectare bos.

Het bedrijf HD Solar B.V heeft op de daken van de vestigingen Arnhem, Heerlen en Tilburg de zonnepanelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 81.000 Wp. Naar verwachting wordt hiermee op jaarbasis zo’n 78.000 kWh aan elektriciteit geproduceerd. Dat is te vergelijken met het stroomverbruik van 28 huishoudens op jaarbasis.

Door de nieuwe led verlichting op deze vestigingen wordt er 60% minder energie verbruikt voor dezelfde hoeveelheid licht. We verwachten hiermee op jaarbasis 34.000 kWh aan elektriciteit te besparen.

Met deze maatregelen zijn we weer een stapje dichterbij onze doelstelling gekomen om in 2022 de CO2-uitstoot 6,5% te verminderen ten opzichte van 2019.