• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Adviesbureau op werkbezoek bij woontorens Grotius in Den Haag

Van der Velden Adviesbureau is op werkbezoek geweest bij de woontorens Grotius 1 en 2, welke momenteel gebouwd worden in Den Haag. De reden voor dit werkbezoek was een aanvraag vanuit de bouwcombinatie Grotius voor een second opinion op het rioolontwerp om de kans te verkleinen om achteraf met problemen geconfronteerd te worden.

Grotius is een nieuwbouwproject in Den Haag en bestaat dus uit twee stuks woontorens van 120 meter en 100 meter hoog. In totaal gaat het om 665 appartementen, 6 commerciële ruimten en 2 lagen parkeergarage.

Edwin Kropman (medewerker Adviesbureau) was samen met Freddy Verhoeven (manager Adviesbureau) ter plaatse. “Vanuit bouwcombinatie Grotius was er behoefte aan een second opinion, waarbij het ging om een scan van het ontwerp/ werktekeningen om te voorkomen dat er mogelijk knelpunten ontstaan,” vertelt Edwin. “Hierbij valt te denken aan afvoeren in de vloeren van woningen, standleidingen schachten, afvoer richting hoofdriool, etc.” Tijdens het werkbezoek heeft het Adviesbureau de tekeningen van het rioleringsstelsel vergelijken met de Vigerende norm NTR 3216 en naar mogelijke toekomstige knelpunten gekeken. Daarnaast is ook gekeken naar de mogelijke oplossingen van deze knelpunten. “Er zijn verschillende soorten woningen en standleidingen bekeken, waaronder ook de leidingen op de bovenste verdieping. Deze waren namelijk nog zichtbaar in de bewapening. Al met al was het een mooie ervaring en een bijzondere beleving op grote hoogte,” aldus Edwin.