• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Vetafscheider

Van der Velden Rioleringsbeheer levert en installeert de beste vetafscheider of olieafscheider voor uw bedrijf. Deze worden vaak gebruik in de horeca, bakkerijen of vleesverwerkende industrie. Ook het dimensioneren van deze afscheiders is mogelijk. Een vetafscheider en olieafscheider bestaan uit een speciaal geconstrueerde put of combinatie van meerdere putten waarin afvalwater wordt verzameld. Hiermee dragen wij bij aan duurzaam afvalmanagement en kunt u dat nu ook doen. Door een correcte dimensionering komt het afvalwater tot stilstand. Vet, water en slib scheiden scheiden zich van elkaar door opdrijving. Olie komt ook opdrijven. Slib is zwaarder en zal dus direct zinken. Wij zorgen voor een juiste berekening van de benodigde capaciteit en de daadwerkelijke capaciteit van een vetafscheider en olieafscheider. Hierdoor bent u zeker van het juiste product in uw bedrijf. 

Van der Velden Rioleringsbeheer kiest voor de beste afscheidingsinstallatie voor uw bedrijf. Het is duidelijk dat geen enkele installatie het eeuwige leven heeft. Wij kunnen de eventuele schade door chemische inwerkingen vaststellen bij onderhoud. Op deze manier voorkomt u sancties door handhavende instanties. Bovendien is het altijd aan te raden om de vetput tijdig te legen, om te voorkomen dat er schade optreedt in de vetafscheider. Naast het legen van de vetput, het onderhouden van de vetafscheider en olieafscheider, kunnen wij ook water mengels verwerken, een gemengde riolering aanleggen en onderhouden en zorgen voor de juiste hemelwaterafvoer. Wij zijn de specialist in duurzaam afvalmanagement en zorgen voor een optimale droogweerafvoer (afvalwaterafvoer).

Een vetput legen, olieafscheider en vetafscheider reinigen en inspecteren

Van der Velden Rioleringsbeheer kan niet alleen een vetput legen, maar is ook in te schakelen voor het reinigen en inspecteren van een olieafscheider of een vetafscheider. Een goede droogweerafvoer te kunnen realiseren is het van belang dat de afscheiders optimaal werken. Blijkt dat de afscheider aan reparatie toe is, dan stellen we direct een offerte voor u op. Wij raden u aan om periodiek onderhoud te laten plegen aan de olie- en vetafscheider door de specialisten van Van der Velden Rioleringsbeheer. Wanneer het afval uit de vetafscheider of olieafscheider is verzameld, dient het nog verwerkt te worden.

Water mengsels verwerken en slibverwerking

Wij beschikken over eigen verwerkingsinstallaties voor slibverwerking en om water mengsels op de correcte manier te verwerken. Dit is onderdeel van ons duurzaam afvalmanagement. Bij de verwerking van dit afval, scheiden we deelstromen, zoals vet, olie, water en slib. Daarna worden deze duurzaam verwerkt of gezuiverd. Ook RKG-slib voeren wij voor u af en maken we geschikt voor hergebruik. Wij hebben duurzaam afvalmanagement hoog in het vaandel staan, u kunt nu ook bijdragen aan het milieu met de olieafscheider of vetafscheider. Slibverwerking en het verwerken van water mengsels voldoen aan de ISO 14001 richtlijnen. De zorg voor het milieu is hierin systematisch geregeld voor het verwerken van water mengsels en correcte slibverwerking, zoals RKG-slib.

Afvoering via gemengde riolering of gescheiden afvoerstelsel

Bij het verwerken van water mengsels of bij slibverwerking is het mogelijk om de afvoer via een gemengde riolering te laten verlopen of via een gescheiden afvoerstelsel. Wij kunnen beide typen voor u aanleggen, onderhouden, repareren en renoveren. Met een gemengde riolering wordt zowel het afvalwater als het hemelwater via hetzelfde systeem afgevoerd. Dit betekent echter wel dat een groot deel schoon water naar de zuivering wordt afgevoerd. Dit probleem komt niet voor bij een gescheiden afvoerstelsel. Met een aparte hemelwaterafvoer is het wel van belang dat deze niet verstopt raakt. Als dit het geval is voor de hemelwaterafvoer, dan kan het voorkomen dat dit terecht komt in het afvalwater. Met het duurzaam afvalmanagement van Van der Velden Rioleringsbeheer is het mogelijk om op de juiste manier de hemelwaterafvoer te gebruiken, zonder dat deze verstopt raakt. Ook in deze gevallen is een juist en tijdig onderhoud aan te raden. Hiervoor schakelt u dus onze hulp in. Vraag snel een offerte op maat aan!

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Relevante cases

  • Wasstraten en autogarages ontzorgen met kennis en kunde

    Lees meer
  • Benzinestations en Van der Velden gaan samen voor optimale veiligheid!

    Lees meer