• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Keukenafvoer verstopt

Een verstopte keukenafvoer is een probleem waar iedereen vroeg of laat wel eens mee te maken krijgt. Gelukkig kunt u dit zelf goed verhelpen aan de hand van onderstaande tips. Lukt het niet om de verstopping in de keukenafvoer op te lossen of blijft het probleem terugkomen? Dan zit de oorzaak mogelijk verderop in de keukenafvoer of in het riool. Onze professionals helpen u graag verder! Met vestigingen in heel Nederland zit er altijd wel een vestiging van Van der Velden bij u in de buurt. 

Neem direct contact op.

Hoe voorkom je verstoppingen in de gootsteen?

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom nemen we u allereerst graag mee in de meest voorkomende oorzaken van een verstopte keukenafvoer. Door u meer bewust te zijn van wat u door de keukenafvoer spoelt kunt u namelijk verstoppingen voorkomen.

1. Olie en vet
Dat u het vet van de frituurpan niet door de keukenafvoer moet gieten, hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist u ook dat kleine hoeveelheden olie en vet ook al schade kunnen toebrengen aan uw keukenafvoer? Olie en vet hechten namelijk aan uw afvoer waardoor het na verloop van tijd kan dichtslibben. Zeker in combinatie met etensresten en haren die aan dit goedje blijven plakken.

Wij adviseren u om overtollig vet af te gieten in bijvoorbeeld een leeg pak melk en pannen eerst schoon te vegen met keukenpapier alvorens u de pannen afwast.

2. Zeepresten
Ook zeepresten kunnen aan uw gootsteen hechten. Wanneer u uw handen wast is het belangrijk om dit met voldoende water te doen, zodat zeepresten goed wegspoelen.

3. Etensresten
Uw kommetje of bordje afspoelen voordat u het in de vaatwasser zet. Het klinkt heel onschuldig, maar etensresten zijn vaak de boosdoener van een verstopte keukenafvoer.

Als het gaat om het wegspoelen van een wat grotere hoeveelheid, bijvoorbeeld het laatste restje soep, dan raden we je aan om dit -net als olie en vet- op te vangen in een leeg melkpak en vervolgens weg te gooien. Wanneer het gaat om vloeibare restjes op uw bord, kunt u deze het beste eerst schoonvegen met een keukenpapier.

Aan de slag: uw keukenafvoer ontstoppen

Loopt het water in uw keukenafvoer niet goed door of blijft het staan? Dan is het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan met de volgende tips.

1. Reinig de sifon
Veel verstoppingen in de gootsteen ontstaan in de sifon. Dit is de zwanenhals onder de wasbak. Tijd om deze te reinigen. Zet een emmer onder de sifon om het water op te vangen en schroef de sifon voorzichtig los. Maak de sifon en de doorgang naar het afvoerputje schoon. Als u dit gedaan heeft, draait u de sifon weer goed vast en test u of het water goed doorloopt. Zit de verstopping verderop in de afvoer? Dan kunt u ook het leidingwerk losmaken en reinigen.

2. Spoel de keukenafvoer met soda
Soda is een wondermiddel als het gaat om verstoppingen. Het zorgt ervoor dat olie- en vetresten oplossen en kunnen wegspoelen. Meng een liter heet water met soda en giet het mengsel voorzichtig in de verstopte keukenafvoer. Laat het een nachtje inwerken en spoel na met heet water. Werkt het onvoldoende? Gebruik dan een halve liter azijn en soda. Pas wel goed op: het mengsel bruist flink.

3. Gebruik een ontstopper (plopper)

Een ontstopper, ook wel plopper genoemd, is een ideaal instrument om beginnende verstoppingen te verhelpen. Vul de gootsteen met heet water en sluit het afdichtgat af. Plaats de plopper op het afvoerputje en duw deze stevig vast. Maak nu pompende bewegingen en bouw de druk op de verstopping eruit te trekken.

4. Gebruik een trekveer
Is de verstopping hardnekkig? Maak dan gebruik van een trekveer. Dit is een flexibele, metalen spiraal die u gemakkelijk door de leiding duwt. Voelt u de verstopping? Dan kunt u met de veer draaien en duwen om de blokkade los te maken.

Lukt het niet met deze tips of heeft u geen tijd om de keukenafvoer te ontstoppen? Wij helpen u graag verder. Neem direct contact op.

Wat doen wij?

Heeft u te maken met een totale verstopping? Dan is deze lastig zelf op te lossen. Wij staan 24/7 voor u klaar en lossen het probleem snel voor u op. Voor bedrijven is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten waarin wij periodiek uw afvoer en leidingen reinigen en onderhouden. Zo bent u het probleem voor en voorkomt u problemen achteraf. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Over Van der Velden

Van der Velden Rioleringsbeheer bestaat sinds 1965 en is uitgegroeid tot een bedrijf met 450 helden en 17 locaties door heel Nederland. Onze vakmensen begrijpen de ernst van uw situatie begrijpen en ontstoppen uw keukenafvoer en riolering snel en adequaat. Ons rioleringsbedrijf staat 24/7 en 365 dagen per jaar paraat in heel Nederland. Wij verhelpen jaarlijks 100.000 rioolproblemen.

Onze storingsunits beschikken over alle apparatuur om rioleringsproblemen te detecteren en op te lossen. Ze beschikken over een hogedrukpomp, frees- en veerapparatuur, handgereedschap en materialen voor het verrichten van kleine (nood)reparaties (sifons, ontstoppingsstukken en dergelijke).

Wat kost het ontstoppen van de gootsteen?

Wilt u de verstopping in uw keukenafvoer laten verhelpen door Van der Velden Rioleringsbeheer? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen.

Liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan of neem direct contact op voor advies.
Rioleringen onstoppen