• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Gootsteen verstopt

Zit de afvoer van de gootsteen of WC verstopt, schakel dan direct Van der Velden Rioleringsbeheer in. Bij calamiteiten staan wij dag en nacht paraat om de verstopping te verhelpen. Wij ontstoppen de gootsteen, WC en afvoer zodat de overlast die u ervaart tot een minimum beperkt blijft. In veel gevallen werkt de ontluchting in de afvoer niet optimaal. Onze professionals hebben jarenlange ervaring en passen de laatste technieken met gemak toe. Wij zijn de marktleider binnen Nederland en bieden dan ook landelijke dekking.

Gootsteen verstopt? Wij lossen het op.

Is uw keukenafvoer verstopt? Of heeft u last van een verstopping van de gootsteen in uw sanitaire ruimtes? Schakel dan direct Van der Velden Rioleringsbeheer in en wij verhelpen de verstopping binnen 24 uur. Bij calamiteiten staan wij dag en nacht paraat. Wij ontstoppen de gootsteen, wc en afvoer zodat de overlast die u ervaart tot een minimum beperkt blijft.

Neem direct contact op

Oorzaak van verstoppingen in de gootsteen

Een ontstopping in de gootsteen kan veel verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen werkt de ontluchting in de afvoer van de gootsteen niet optimaal. Wij komen graag bij u langs om het probleem in kaart te brengen en de verstopping op te lossen. Onze professionals hebben jarenlange ervaring en passen de laatste technieken met gemak toe. Zij weten alles over de verschillende rioolsystemen en welke oplossingen geboden dienen te worden.

Het probleem detecteren

Wanneer het water in de gootsteen niet meer goed wegloopt of er komt een nare lucht vrij, dan is het vrijwel zeker dat u te maken heeft met een verstopping. Afhankelijk van de oorzaak, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. De nare lucht is een teken dat er iets mis is maar deze is vaak verdwenen als wij arriveren, terwijl de verstopping nog altijd aanwezig is. Om de verstopping of lekkage te lokaliseren maken wij gebruik van nevel die verkleurt. Na een grondige inspectie komen wij in actie en ontstoppen we uw gootsteen, afvoer of wc. Afhankelijk van uw situatie zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Deze schatten onze vakkundige medewerkers ter plekke in:

Verstoppingen in de gootsteen voorkomen

Wanneer wij de verstopping aan uw gootsteen of keukenafvoer repareren, krijgt u ook altijd advies over wat u kunt doen om dit soort verstoppingen in de toekomst te voorkomen. Want eerlijk is eerlijk: verstoppingen komen altijd ongelegen. Bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren schakelen Van der Velden vaak in bij calamiteiten en reparaties, maar ook bij rioolbeheer, onderhoudswerkzaamheden, rioolrenovatie en het reinigen van rioleringen. Door uw rioleringen goed te laten onderhouden, verkleint u de kans op deze vervelende verstoppingen aanzienlijk.

We geven u alvast vijf tips om een verstopte gootsteen te voorkomen:
  1. Opgehoopt olie en vet is de nummer 1 oorzaak van verstoppingen in de gootsteen. Spoel daarom geen olie en vet door de afvoer. In plaats daarvan kunt u olie en vet verwijderen met keukenpapier of opvangen in een zakje. 
  2. Maak gebruik van een zeefje in de afvoerplug, zodat etensresten minder snel door de afvoer gespoeld worden.  
  3. Giet regelmatig heet water door alle afvoeren op kantoor of in huis. Door de temperatuur laten aangekoekte resten los en neemt het hete water het vuil mee. Eventueel kunt u het hete water met koffieprut mengen om hardnekkig vuil weg te spoelen. 
  4. Soda is een zeer multifunctioneel wondermiddel. Ook voor het reinigen van uw gootsteen. Het werkt vele malen krachtiger dan water en is niet zo schadelijk voor uw afvoer dan sommige chemische ontstoppers. Spoel daarom af en toe een mengsel van soda en azijn door uw gootsteen of keukenafvoer. Laat het een kwartiertje inwerken en spoel na met heet water.  
  5. Schroef de afvoer zo nu en dan eens open en verwijder het vuil. Geen fijne klus, maar wel erg nuttig als u een verstopping in de gootsteen wilt voorkomen.

Wat kost het ontstoppen van de gootsteen?

De kosten hangen af van de aard van de verstopping en tijd die onze expert kwijt is met het ontstoppen. Hoe hardnekkig is de verstopping? Zit de blokkade in de afvoer zelf of verderop in het riool? Wanneer we bij u op locatie zijn en inzicht hebben in de situatie, zullen we u vooraf laten weten wat het kost. Bent u akkoord? Dan kunnen we direct aan de slag. Onze experts nemen alle apparatuur mee zodat zij elk rioleringsprobleem kunnen opsporen en oplossen: hogedrukpomp, handgereedschap, ontstoppingsstukken en veel meer om uw gootsteen en/of riool te ontstoppen.

Rioolbeheer voor woonorganisaties

In Nederland zijn er veel mensen die een huurwoning hebben. Het rioolbeheer wordt dan uitbesteedt aan een professional zoals Van der Velden. Wij bieden ondersteuning aan verschillende woonorganisaties in Nederland. Zo is het rioolbeheer in goede handen en staat er altijd iemand paraat bij rioolproblemen. Als de wc, gootsteen of afvoer verstopt zijn geraakt, ontstoppen wij deze op ieder moment van de dag en nacht. Daarnaast schakelt u ons ook in voor periodiek beheer ter voorkoming van calamiteiten. Een gootsteen, afvoer of wc die verstopt zit is niet zonder risico. Bij een hardnekkige verstopping kan een reparatie of vervanging nodig zijn. Veel huizen hebben verouderde systemen waardoor de ontluchting in de afvoer slecht functioneert. De beste oplossing is dan renovatie.

Over Van der Velden

Van der Velden Rioolbeheer is een goed georganiseerde organisatie die inspeelt op plotselinge factoren zoals een gootsteen, wc of afvoer die verstopt zit. Daarbij hebben wij scherpe tarieven en leveren we hoogwaardige kwaliteit. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kies een vestiging bij u in de buurt en vul het contactformulier in. Wij ontstoppen met veel plezier uw gootsteen, afvoer of wc als deze verstopt zijn geraakt. Ook zijn wij marktleider binnen Nederland. Wij bieden dan ook landelijke dekking, bekijk hier alle vestigingen. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Wanneer we een langdurige relatie met u aangaan, krijgt u ook een vaste contactpersoon. Wij bieden u graag advies, in de meeste gevallen heeft u direct hulp nodig en staan wij voor u klaar. Wilt u weten wat we allemaal voor u kunnen betekenen? Bekijk ons complete dienstenpakket

Neem direct contact op

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Relevante cases