• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Beerput legen

Bent u op zoek naar een professional voor het legen van uw beerput? Dan bent u bij Van der Velden aan het juiste adres. Met vestigingen in heel Nederland, zitten wij altijd wel bij u in de buurt.

Beerput laten legen of advies nodig? Neem direct contact op.

Wat is een beerput?


Een beerput is een ondergrondse, gemetselde put die het afvalwater van uw toilet opvangt. Een beerput is niet aangesloten op het riool en moet periodiek geleegd worden. Zo’n systeem werd vroeger veel gebruikt, maar tegenwoordig zijn bijna alle woningen en panden aangesloten op het centrale rioleringsstelsel.

Werking van een beerput


De werking van een beerput is eenvoudig. Deze is aangesloten op de afvoer van uw toilet en vangt ontlasting, urine en eventueel spoelwater op. Vaste delen bezinken en een deel van het water komt in de bodem terecht omdat de meeste beerputten niet volledig waterdicht zijn. De bezonken delen vormen een sliblaag op de bodem die deels organisch afbreekt.

Het verschil tussen een beerput en septic tank


Hoewel een beerput regelmatig septic tank wordt genoemd, en andersom, is er wel een degelijk verschil. Een beerput is een put zonder afvoer. Daarentegen kan een septic tank aangesloten worden op het riool of het oppervlaktewater. Een ander belangrijk verschil is dat een beerput alleen het afvalwater uit het toilet kan ontvangen en een septic tank uit zowel het toilet als het sanitair. 

Hoe voorkomt u problemen met de beerput?


Wanneer u een beerput heeft, is het vooral belangrijk om deze tijdig te laten legen door een professional. Ga hier niet zelf mee aan de slag, want in de beerput hopen gevaarlijke gassen op die vrijkomen wanneer u de put opent. Wanneer u uw beerput niet tijdig laat ledigen, kan uw leiding verstopt raken en kunt u ernstige stankoverlast ervaren in uw woning of kantoorpand. Spoelt uw toilet niet meer (goed) door of hoort u klokkende of slurpende geluiden bij het doorspoelen? Dan is de leiding waarschijnlijk verstopt.

Uw beerput professioneel laten ledigen


Afhankelijk van het aantal personen dat gebruikmaakt van de beerput, dient u de beerput periodiek te laten legen. Wacht niet tot u problemen ervaart, maar plan periodiek een onderhoudsafspraak in. Wilt u meer informatie over de frequentie? Neem contact met ons op en u krijgt persoonlijk advies.

Over Van der Velden


Van der Velden Rioleringsbeheer bestaat sinds 1965 en is uitgegroeid tot een bedrijf met 450 helden en 17 locaties door heel Nederland. Onze experts zijn vakmensen die alles weten over het plaatsen en onderhouden van septic tanks. Ook kunt u bij ons terecht voor het reinigen van rioleringen en het repareren en vernieuwen van uw riool. Ons rioleringsbedrijf staat 24/7 en 365 dagen per jaar paraat in heel Nederland. Wij verhelpen jaarlijks 100.000 rioolproblemen.

Beerput legen: wat zijn de kosten?


Benieuwd naar de kosten van het legen van een beerput? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen.

Liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan of neem direct contact op voor advies.
Olie, water, slibvrachten afwegen bij binnenkomst