• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Olieafscheiders ledigen, reinigen & inspecteren

Tijdens het leegzuigen van de afscheider reinigen wij onder hoge druk. Dat is van essentieel belang voor de levensduur van de afscheider, omdat agressieve stoffen in de afscheider anders een destructieve werking hebben op de constructie en werking ervan. Na het schoonmaken zullen onze specialisten uw afscheider ook keer op keer onderwerpen aan een grondige technische inspectie. Alle delen, zoals vlotter, vlotterzitting, scheidingswanden, coating en de in- en uitlaat constructie worden hierbij nauwkeurig geïnspecteerd en waar mogelijk direct hersteld.

Periodiek onderhoud
Bij het periodieke onderhoud verwijdert Van der Velden Rioleringsbeheer alle in de afscheidingsinstallatie verzamelde afvalstoffen. Door bij het legen van de afscheider de dikte van de drijflaag en de sliblaag vast te stellen, bepalen we voor u de juiste frequentie van onderhoud, binnen de toegestane wetgeving. Dat is belangrijk. Een te volle afscheidingsinstallatie verliest immers zijn werking of zal door het interne vlottersysteem automatisch geheel afsluiten.


Werking olieafscheider
De afscheider is een speciaal geconstrueerde put of een combinatie van meerdere putten, waarin het afvalwater wordt verzameld. Door een juiste dimensionering komt het afvalwater volledig tot rust. Door deze stilstand kunnen de lichte delen (olie) opdrijven. Dit opdrijven is het werkingsprincipe van de afscheider. Ondertussen zullen de zware elementen (zand en slib) juist bezinken. Duidelijk is ook dat de capaciteit van een afscheider goed berekend moet worden. Als deze te klein is, zal de verblijftijd te kort zijn, waardoor de werking onvoldoende is en er olie en/of slib doorslaat naar het gemeenteriool.
Tarieven
In haar kostenopbouw wil Van der Velden Rioleringsbeheer graag optimaal transparant zijn. Advies, levering en installatie van de afscheiders wordt daarom vooraf geoffreerd en daarna zonder verrassing gefactureerd. Ook in het aansluitend onderhoud werken we volgens vaste tarieven en rekenen wij vaste prijzen die tevens de inzamel- en afvaladministratie- en de verwerkingskosten omvatten. Wij berekenen daarbij dus géén voorrijkosten en manuren.

De volgende norm is op deze dienst van toepassing:

Offerte aanvragen
Wilt u een olieafscheider laten ledigen, reinigen & inspecteren via Van der Velden Rioleringsbeheer? Of heeft u interesse in een van onze andere diensten? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Heeft u liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan.

  • Klik op de onderstaande foto voor een diapresentatie

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Relevante cases

  • Wasstraten en autogarages ontzorgen met kennis en kunde

    Lees meer
  • Benzinestations en Van der Velden gaan samen voor optimale veiligheid!

    Lees meer

Bel mij terug

Wilt u dat Van der Velden telefonisch contact met u opneemt? Vul dan het onderliggende formulier in.

Bel mij terug