• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Olieafscheider

Wat is een olieafscheider?

Van der Velden Rioleringsbeheer levert en installeert de beste olieafscheiders voor uw bedrijf. Een olieafscheider wordt ook wel een olie-/benzineafscheider, olie waterafscheider, OBA of OBAS genoemd. OBA-installaties kunnen op twee verschillende manieren zijn geconstrueerd:
A. een gecombineerde olieafscheider met geïntegreerde slibvangput (één putsysteem);
B. een separate slibvangput met aparte olieafscheider (twee putsysteem).

Advies nodig of meer weten? Neem direct contact op.

Hoe werkt een olieafscheider?

De olieafscheider is een speciaal geconstrueerde put of een combinatie van meerdere putten, waarin het afvalwater wordt verzameld. Door een juiste dimensionering komt het afvalwater volledig tot rust. Door deze stilstand kunnen de lichte delen (olie) opdrijven. Dit opdrijven is het werkingsprincipe van de olieafscheider. Ondertussen zullen de zware elementen (zand en slib) juist bezinken. Duidelijk is ook dat de capaciteit van een olieafscheider goed berekend moet worden. Als deze te klein is, zal de verblijftijd te kort zijn, waardoor de werking onvoldoende is en er olie en/of slib doorslaat naar het gemeenteriool.

Olieafscheider voor een wasplaats of tankplaats

Op alle plaatsen waar het risico bestaat dat olie, brandstof of smeermiddel in het afvalwater terechtkomt, is een olieafscheider verplicht. Onder andere bij een wasplaats en tankstation wordt een olieafscheider gebruikt om minerale olie, zand en slib uit het afvalwater te filteren. Deze afvalstoffen mogen niet op het riool worden geloosd, dus het afvalwater moet van deze stoffen worden gescheiden om schade aan het milieu en hoge waterzuiveringskosten tegen te gaan. 

Wat zegt de wetgeving over de olieafscheider?

Conventionele olieafscheiders (OBA's) dienen te voldoen aan een effluents-eis van minder dan 100 mg/l restoliegehalte. Indien voor de overheid moet worden voldaan aan een effluenteis van kleiner dan 5 mg/l, dan zal een zogenaamde coalescentie-afscheider geplaatst moeten worden. In de meeste gevallen kan worden volstaan met een conventionele afscheider.

De volgende normen zijn op deze dienst van toepassing:


Wat kost een olieafscheider?

Van der Velden Rioleringsbeheer bestaat sinds 1965 en is uitgegroeid tot een bedrijf met 450 helden en 17 locaties door heel Nederland. Onze loodgieters zijn vakmensen die de ernst van uw situatie begrijpen. Wij kunnen olieafscheiders zowel leveren en installeren als ledigen, reinigen en inspecteren. Voor elke situatie hebben wij onze eigen aanpak en daarom bieden wij altijd een oplossing op maat.

Wilt u een olieafscheider bestellen via Van der Velden Rioleringsbeheer? Of heeft u interesse in een van onze andere diensten? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Heeft u liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan voor de aanschaf of het onderhoud van uw olieafscheider.

Klik op de onderstaande foto voor een diapresentatie.