• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Straatkolk en trottoirkolk

Straatkolk en trottoirkolk legen, onderhouden en reinigenStraatkolken en trottoirkolken voeren het regenwater af. Een straatkolk ligt in het wegdek en een trottoirkolk is ingebouwd in de stoeprand. In hellende straten zien we ook vaak een combinatie van een straat- en trottoirkolk om grote hoeveelheden snel stromend water op te vangen. De kolken zijn meestal aangesloten op het riool, maar soms ook op een directe afvoerleiding naar oppervlaktewater. Bent u op zoek naar professionele vakmensen voor het onderhoud aan uw straatkolk of trottoirkolk? Dan bent u bij Van der Velden aan het juiste adres. 

Neem direct contact op

Zandvang van uw straatkolk of trottoirkolk leegzuigen


Naast regenwater, komt er ook vuil zoals bladeren, straatvuil en afval in de straat- en trottoirkolk terecht. Dit wordt opgevangen in de zandvang van de put, zodat het niet in het riool belandt. Als dit wél gebeurt, kan het riool verstopt raken en dat zorgt voor veel problemen. Daarom is het belangrijk dat u de inhoud van de zandvang in uw straat- of trottoirkolk periodiek laat verwijderen, ook wel kolkenreiniging genoemd. Dit doen we met een kolkenzuiger.

Bespaar kosten door uw straatkolk en trottoirkolk te reinigen


Riolering vraagt om een grote investering vanuit de overheid. Wij ontzorgen door het beheer op ons te nemen. Als grote marktleider in Nederland doen wij rioleringen repareren en vernieuwen, rioleringen inspecteren, rioleringen ontstoppen en zorgen we voor het onderhoud om rioolproblemen te voorkomen. Een goed werkend stelsel bespaart kosten doordat er nagenoeg geen reparaties nodig zijn en het zorgt dat er geen problemen voor de volksgezondheid kunnen ontstaan. Om ervoor te zorgen dat afvoer van regenwater gegarandeerd blijft, is het dus belangrijk om uw trottoir- of straatkolken periodiek te laten reinigen. Dit doen wij in heel Nederland waaronder in Bergen op Zoom, Almelo en Amsterdam.

Afvoer van regenwater met uw straatkolk en trottoirkolk


De weersomstandigheden in Nederland lopen zeer uiteen. Ondanks dat wij gebruikmaken van een van de beste rioleringssystemen in de wereld staat dit systeem vaak onder druk. Een grote hoeveelheid regen moet afgevoerd worden, maar ook smeltende sneeuw zou voor problemen kunnen zorgen ware het niet voor een goed werkende straatkolk of trottoirkolk. Doordat het regenwater of afvalwater direct moet wegstromen is het belangrijk om vuilophopingen die in de roosters ontstaan te verhelpen. Een straatkolk of trottoirkolk dient men daarvoor regelmatig te reinigen en te onderhouden. Kolkenreiniging en het plegen van onderhoud doen we in heel Nederland, waaronder in Den Bosch, Utrecht en Rotterdam.

 Zoek een vestiging bij u in de buurt

Periodieke reiniging van een straatkolk en trottoirkolk voorkomt problemen


Het rioolrenovatie of het riool repareren of vernieuwen kost veel tijd en geld. Daarom is periodiek onderhoud zoals het reinigen van de straatkolken en trottoirkolken essentieel om eventuele problemen te voorkomen waarbij de riolering opgegraven dient te worden om het lek te herstellen. Mocht dit toch gebeuren, dan zijn kunt u dit ook door ons laten oplossen.

Overlast door verstopping van uw straatkolk of trottoirkolk


Een verstopping kan snel oplopen qua kosten en qua overlast. Straten die blank komen te staan willen we in Nederland toch zoveel mogelijk voorkomen. Het reinigen gebeurt door een zogenoemde kolkenzuiger. Deze kolkenzuiger komt langs om de trottoir- of straatkolk te reinigen in heel Nederland, bijvoorbeeld in:

Een straatkolk of trottoirkolk op moeilijk bereikbare plekken


Trottoirkolken en straatkolken liggen op verschillende plaatsen waarbij sommige beter bereikbaar zijn dan anderen. Daarbij komen kolken voor op en langs wegen van de overheid maar ook op speelplaatsen, schoolterreinen en bedrijfslocaties. Er zijn dus vele organisaties betrokken en verantwoordelijk voor kolkenreiniging en onderhouden van trottoirkolken en straatkolken.

Experts op het gebied van kolkenzuigen


Van der Velden weet alles op het gebied van kolkenzuigen en heeft alle apparatuur hiervoor in huis. Met behulp van kolkenzuigers en speciale voertuigen lossen wij ter plekke alle vervuilingen en verstoppingen op. Hierbij houden we rekening met de lastige plekken waar de kolken zich kunnen bevinden: in smalle straten of waar auto’s geparkeerd staan. Op deze lastig te bereiken plekken maken we gebruik van speciale apparatuur zodat we echt overal bij kunnen.

Onderhoud van straatkolk en trottoirkolk in Nijmegen, Utrecht, Heerlen en Venlo


Na het grondig reinigen van de straatkolken en trottoirkolken kunt u bij Van der Velden Rioleringsbeheer terecht voor doeltreffend onderhoud. Wij bieden u advies op het gebied van onderhoud van straatkolken en trottoirkolken zodat onze werkzaamheden aansluiten bij uw verwachtingen en grote problemen in de toekomst worden voorkomen. Het beheer is bij Van der Velden Rioleringsbeheer in goede handen. Een groot gedeelte van de 6 tot 7 miljoen kolken wordt door ons onderhouden, wij voeren het onderhoud van straatkolken en trottoirkolken in onder andere:
  • Heerlen
  • Nijmegen
  • Utrecht
  • Venlo

Wat kost het onderhouden van een straatkolk en trottoirkolk?


Wilt u de prijs weten van onderhoud of reiniging van uw straatkolk of trottoirkolk? Vraag dan een offerte aan. Wij rekenen de kosten graag voor u uit, zodat u de prijs precies weet en dus ook weet waar u aan toe bent.


Contact met Van der Velden Rioleringsbeheer
Als u gebruik wilt maken van een uitstekend functionerend riool en ongestoorde bedrijfsvoering, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Schakelt u ons in voor het onderhoud en reinigen van de trottoirkolken en straatkolken dan bieden wij een persoonlijke benadering waarbij u een vast contactpersoon heeft die alle benodigde informatie kent om uw rioleringswerkzaamheden zoals het reinigen van een straatkolk in goede banen te leiden. Onze ervaren en betrokken vakmensen staan dag en nacht voor u klaar.

Neem direct contact op

Vraag hier uw offerte aan

Van der Velden helpt u graag met advies op maat.

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op en wij helpen u snel verder.

Stel vraag

Relevante cases