• Mijn van der Velden
Van der Velden rioleringsbeheer

De moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening
in de (afval)waterketen

Rioolprobleem thuis?

telefoon

Neem 24/7 contact op met de vestiging bij u in de buurt! Vul de postcode in van het 'probleemadres'.

Rioolonderzoek

Rioolproblemen voorkomen en oplossen


Jaarlijks verhelpt Van der Velden Rioleringsbeheer meer dan 100.000 rioolcalamiteiten. Als grootste en meest complete rioleringsbeheerder van het land, lossen wij rioleringsproblemen op; het liefst al voor ze ontstaan. Want een verstopping of storing komt altijd onverwacht en altijd ongelegen.

Neem direct contact met ons op.

Wat onderzoeken wij?


Middels een rioolonderzoek brengt Van der Velden Rioleringsbeheer uw rioolstelsel volledig digitaal in beeld. Daarna koppelen we hier alle gegevens over uw riool aan, zoals inspectiebestanden, videobeelden en foto’s. Ook informatie van analoge tekeningen wordt in dit programma opgenomen. Alle gegevens over uw riool zijn zo op ieder moment digitaal beschikbaar en u heeft op elk gewenst moment inzicht in de ligging en conditie van uw riolering.

Stappenplan rioolonderzoek


Ons riool onderzoek is opgebouwd uit 9 stappen. Afhankelijk van de hulpvraag en de specifieke omstandigheden, worden de volgende stappen uitgevoerd:
  1. Inventariseren, controleren rioolbasisgegevens;
  2. Opstellen rioolonderhoudsplan;
  3. Opstellen rioolinspectieplan;
  4. Beoordeling toestandsaspecten volgens de NEN norm;
  5. Opstellen maatregelenplan;
  6. Opstellen meerjarenbegroting;
  7. Adviseren dimensioneren riolering;
  8. Opstellen bestek rioolvervanging of renovatie;
  9. Projectbegeleiding bij rioleringswerken.

Rioolinspectie


Met een inspectie krijgen we inzicht in de kwaliteit van het rioolstelsel. Van der Velden Rioleringsbeheer doet dit met de modernste digitale hulpmiddelen. Van verschillende video- en fotocamera’s, tot de beste digitale software.De kwaliteit van het rioolstelsel wordt door middel van deze inspecties en (quick)scans feilloos vastgesteld. U krijgt een reëel beeld van de conditie van het riool en desgewenst een goed gefundeerd advies voor de aanpak van eventuele problemen. Daarnaast krijgt u een beheeradvies dat u helpt om problemen in de toekomst te voorkomen.

Rioolonderzoek met camera


Van der Velden Rioleringsbeheer inspecteert hoofdrioleringen met een computergestuurde, ultramoderne robotvideocamera. Deze camera wordt bediend door onze vakbekwame en gecertificeerde inspecteurs.We controleren de riolering en afvoerleidingen op bijvoorbeeld lekkages of scheuren. Alle bevindingen leggen we vast in inspectierapporten. Desgewenst vullen we deze aan met een beheeradvies, een concreet maatregelenplan of een meerjarig onderhoudsplan.

Neveldetectie


In sommige gevallen is rioolonderzoek door middel van een camera niet de meest efficiënte techniek. Stank is niet zichtbaar, dus bij stankoverlast maken wij ook wel gebruik van de zogenaamde neveldetectie. Verdachte rioolleidingen worden afgesloten, waarna nevel in het systeem wordt gebracht om een eventueel lek snel te lokaliseren.

Kleurstoffenonderzoek


Om onderzoek te doen naar hoe een rioolstelsel in elkaar zit (welke leiding loopt waar naartoe?) maken wij gebruik van kleurstoffen. Door een hoeveelheid onschadelijke kleurstoffen in het rioolstelsel te brengen, controleert Van der Velden Rioleringsbeheer of rioolaansluitingen nog in gebruik zijn. Ook foutief aangelegde leidingen kunnen zo opgespoord worden.

Nieuwe methode rioolonderzoek


In ons meest recent ontwikkelde methode van rioolonderzoek, werken wij met twee soorten drones. De vliegende drone en de onderwaterdrone. Deze drones zijn speciaal ontwikkeld voor het inspecteren van moeilijk toegankelijke ruimten. Het gebruik van drones voor rioolinspectie is uitermate geschikt voor een quickscan. We inspecteren snel en tegen relatief lage kosten de staat van uw riool.

Offerte aanvragen


Met doordacht rioleringsbeheer voorkomen we problemen en houden we de kosten overzichtelijk. Wilt u rioleringen laten onderzoeken door Van der Velden Rioleringsbeheer? Wij bespreken uw wensen graag persoonlijk om tot een passend voorstel te komen. Liever eerst een indicatieve begroting? Vraag dan een offerte aan.
Pompputten ledigen & reinigen